Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divorț în lipsa soțului (cetățean străin, adresă necunoscută)

Sunt căsătorită de aproximativ 20 de ani cu un cetățean japonez.
Am locuit împreună in Japonia doar în primii ani, după care eu m-am întors definitiv în România cu copilul.
Am păstrat contactul cu el până când copilul nostru a devenit major, dar de câțiva ani nu mai știu nimic despre el — nu am adresa, nici numărul de telefon.

Aș vrea să divorțez.
Cum se procedează în acest caz?
Se poate face divorțul în România dacă nu știu unde locuiește și nu-l pot contacta?
Ce acte trebuie pregătite?

Mulțumesc anticipat!
Ultima modificare: Marți, 7 Octombrie 2025
answeisthe, utilizator
Se poate divorța.
Dar, nu știu dacă veți reuși fără avocat.
Va fi destul de dificil și pentru avocat.

București 2025
Da, se poate divorța însă procedura va dura mai mult decât in mod obișnuit .
Contactați un avocat sa va sprijine in acest demers si sa va explice in detaliu pașii.
Ca să înțelegeți ce vă spun colegii: nu se poate divorța de Nu-știu-cine cu adresa Nu-știu-pe-unde. Trebuie identificat unde este persoana în cauză și efectuate actele de procedură. Adică să afle și omul acela că i se modifică starea civilă. De aceea aveți nevoie de un avocat. În plus, până acolo mai sunt analize ca să stabiliți competența, transcrierea căsătoriei dacă e cazul, legea aplicabilă... Procedura poate dura destul de mult.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prima carte de identitate cu tata de necontactat AMarinelaB AMarinelaB Buna seara! Ma numesc Marinela și am nevoie de un raspuns exact! Am fost căsătorită in Japonia apoi am divorțat !Casatoria/divorțul nu au fost transcrise ... (vezi toată discuția)
Divort de cetatean strain goruna goruna sunt casatorita cu un cetatean tunisian. casatoria a avut loc in 2010 in tunisia. dupa transcrierea certificatului de casatorie, la circa un an a venit in ... (vezi toată discuția)
M-am căsătorit in 2005 in italia cu cum cetățean italian. ... Chloe22 Chloe22 M-am căsătorit in 2005 in Italia cu un cetățean italian și 5 ani după am divorțat. Mi-am păstrat numele de fata. Nu am avut fii. Nu am transcris ... (vezi toată discuția)