avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1068 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divorț în lipsa soțului (cetățean străin, ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divorț în lipsa soțului (cetățean străin, adresă necunoscută)

Sunt căsătorită de aproximativ 20 de ani cu un cetățean japonez.
Am locuit împreună in Japonia doar în primii ani, după care eu m-am întors definitiv în România cu copilul.
Am păstrat contactul cu el până când copilul nostru a devenit major, dar de câțiva ani nu mai știu nimic despre el — nu am adresa, nici numărul de telefon.

Aș vrea să divorțez.
Cum se procedează în acest caz?
Se poate face divorțul în România dacă nu știu unde locuiește și nu-l pot contacta?
Ce acte trebuie pregătite?

Mulțumesc anticipat!
Ultima modificare: Marți, 7 Octombrie 2025
answeisthe, utilizator
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 18:40, 7 Octombrie 2025
Se poate divorța.
Dar, nu știu dacă veți reuși fără avocat.
Va fi destul de dificil și pentru avocat.

București 2025

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Adoptie internationala ISHIKAWA ISHIKAWA Am o situație lungă și complicată.Doresc consultații și eventual demersuri cu un avocat bine pregatit pentru adopție internaționlă .Eu si copilul avem ... (vezi toată discuția)
Cum pot divorta de un catatean german ? Conquero Conquero Buna , In 2008 m-am casatorit cu un cetatean german , in Germania. Avem impreuna o fetita , nascuta in 2006 in tara . Copilul poarta numele meu de \" ... (vezi toată discuția)
Prima carte de identitate cu tata de necontactat AMarinelaB AMarinelaB Buna seara! Ma numesc Marinela și am nevoie de un raspuns exact! Am fost căsătorită in Japonia apoi am divorțat !Casatoria/divorțul nu au fost transcrise ... (vezi toată discuția)