avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1144 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Ce norma (lege) prevede ca spatiul pentru colectarea ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Ce norma (lege) prevede ca spatiul pentru colectarea gunoiului ...

Ce norma (lege) prevede ca spatiul pentru colectarea gunoiului in pubele trebuie sa fie acoperit si cum se face dimensionarea acestui spatiu ?
Cel mai recent răspuns: Nicoleta Silvia H. , Consilier juridic 08:55, 10 Octombrie 2025
Nu știu să fie o lege specială, dar sunt ordine ale M. Sănătății (uite de ex. Ordinul Ministrului Sănătăţii nr. 119/2014, modificat prin Ordinul MS nr. 994/2018 Prevede că pubelele (recipientele) trebuie să fie „protejate” sau acoperite şi amplasate astfel încât să nu producă disconfort vecinilor (miros, insecte etc.) Și mai sunt ordine cu cerințe de igienă, sănătate publică...mai este unul care prevede să nu fie prea aproape de bloc să miroasă, etc.
Dar ce ar trebui să fie, sunt hotărâri de Consilii Locale (cel puțin la noi CJ. sunt) care să stabilească detalii/cerințe în astfel de cazuri.
De ex. noi la asociație am estimat cu firma de prestări servicii salubritate, ne-au dat 3 bucăți containere de 1.1 m3 și am chemat firme care ne-au făcut oferte de închidere...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum pot scapa de mizeria vecinului? Balja Balja Bună ziua! Între casa mea și casa vecinului sunt aproximativ 6 m, cu un gard despărțitor la mijloc. În această zona destinată parcării mașinii, pe ... (vezi toată discuția)
Vă salut.vecinul de la tara,are un grajd cu multi porci,in jur ... adalbert_d adalbert_d Vă salut.Vecinul de la tara,are un grajd cu multi porci,in jur de 12-16.are și capre.intre grajdul lui și gospodăria mea ne desparte un teren cu lățimea ... (vezi toată discuția)
Distanță tomberoane de gunoi fata de o proprietate privata Pentru informatie Pentru informatie La ce distanta poate amplasa pubele de gunoi, un dezvoltator, care a construit blocuri si un parc de joaca,fata de gardul unei proprietati private.Stiu ca ... (vezi toată discuția)