avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1181 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Accident usor
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Accident usor

Buna ziua!
Soferul din fata mea a pus frana brusc cand din verde s-a facut galben la semafor.
Am franat si eu brusc dar l-am tamponat pe soferul din fata mea.
Soferul a acuzat ca l-as fi lovit atat de tare incat i s-a desprins bara (nu contest, dar spatele acelei masini era lovita in multe locuri deja).
Soferul mi-a solicitat bani. Nu a dorit amiabila si nici sa mergem la politie. I-am dat bani soferului, spunand ca va merge la service sa ii fixeze bara la loc.
Este primul accident pe care il experimentez. Ce ma sfatuiti sa fac?Multumesc!
Cel mai recent răspuns: BogdanGri , utilizator 18:41, 10 Octombrie 2025
Nu trebuia sa-i dati bani. Respectivul poate reclama la politie evenimentul si dvs. sa fiti in culpa, ca nu l-ati comunicat. Astfel de indivizi, insista ulterior, sa mai primeasca ceva bani.
Pai ce sa ma faceti daca ati făcut deja?
Buna ziua

Ati procedat foarte prost.

Au trecut mai mult de 24 de ore de la accident? Daca nu mergeti si declarati accidentul la Politie.

Nedeclararea accidentului soldat numai cu pagube materiale in cel mult 24 de ore de la producere se sanctioneaza conform legii cu amenda (clasa a II-a de sanctiuni) si suspendarea permisului pentru 30 de zile (art 100, alin 3, lit g din OUG 195/2002).

Intelegerile "amiabile" sunt calea cea mai sigura catre abuzuri. Peste 3 zile poate sa vina sa spuna ca a scos bara si a mai observat o piesa lovita si ca mai vrea bani sau cine stie ce-i mai trece prin cap.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident rutier, conditii de iarna jamesbond12 jamesbond12 Luni, pe 13.02.2012, cand ma intorceam de la serviciu, in zona intersectiei Razoare-sos.Panduri, am fost implicat intr-o tamponare. circulam, pe banda a ... (vezi toată discuția)
Incident în trafic. am oprit la stop pentru a vira la stânga, ... Alexandra Mocanu Alexandra Mocanu Incident în trafic. Am oprit la stop pentru a vira la stânga, am acordat prioritate autovehiculelor care veneau din stânga, am ieșit pe linia de tramvai, ... (vezi toată discuția)
Buna seara. va rog ajutati-ma cu un raspuns, astazi am avut un ... anca14cris anca14cris Buna seara. Va rog ajutati ma cu un raspuns, astazi am avut un accident rutier fara victime mai exact intr o intersectia trecand pe culoare verde a ... (vezi toată discuția)