avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 419 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Accident rutier, conditii de iarna
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Accident rutier, conditii de iarna

Luni, pe 13.02.2012, cand ma intorceam de la serviciu, in zona intersectiei Razoare-sos.Panduri, am fost implicat intr-o tamponare.
circulam, pe banda a 3-a.La un moment dat am pierdut controlul asupra masini (nu mai raspundeau corespunzator franele, iar masina tragea spre stanga-spre contrasens).Am redresat-o, si am oprit masina(pentru 2 secunde) intr-un scuar format din zapada, pe banda a3-a,ramas in urma masinilor care deszapezesc.cand am vrut sa plec , am fost tamponat, din spate, de o tipa.M-am dat jos, am constatat ca aveam bara spate sparta.am convenit sa mergem la constatare amiabila, dupa ce se mai imbunatateste vremea, si am facut copii dupa asigurarea, CI, permis, Talonul auto.
As vrea sa va intreb:
-exista vreo posibilitate sa fim incadrati la culpa comuna?
-exista vreo posibilitate ca ea sa nege accidentul si in timpul asta sa isi repare masina?
-daca inspectorul constatator (la intelegere amiabila), incadreaza incidentul la cupla comuna, mai pot sa merg la politie, sau ce pot sa fac?
Ultima modificare: Duminică, 19 Februarie 2012
jamesbond12, utilizator
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 23:49, 19 Februarie 2012
Daca ati fost lovit din spate .pe cale de consecinta culpa apartine soferului care nu a pastrat distanta
Atentie pentru ca inclusiv solutionarea prin constatare amiabila trebuie facuta intr-un termen
Daca soferul vinovat de eveniment a intocmit documentul de constatare amiabila,
normal nu mai poate reveni asupra aspectelor asumate
Declararea unui eveniment rutier soldat cu pagube materiale,legal se poate realiza in intervalul de 24 de ore de la producerea acestuia

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident culpa comuna CodrinP. CodrinP. Buna ziua, In data de 10-04-2018 ma deplasam pe un drum nemarcat pe banda meade mers. Intr-o intersectie, pe partea dreapta fiind parcate diferite ... (vezi toată discuția)
Este sau nu culpa comuna? radu,garcia radu,garcia Buna ziua, Am fost implicat intr-un accident ,care neoficial a fost declarant de catre politie ca si culpa comuna. Spun neoficial pentru ca organul ... (vezi toată discuția)
Statuare dosar dauna : culpa comuna, desi soferul vinovat a recunoscut integral vinovatia. Mrr2023 Mrr2023 Bună ziua. Sunt la capătul puterilor. Am primit motivația într-un dosar de daună conform căreia „În urma analizarii documentelor depuse la dosar si in ... (vezi toată discuția)