avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1205 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... legalitate preluare atributii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

legalitate preluare atributii

legalitate preluare atributii
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 03:22, 15 Octombrie 2025
Codul Muncii
art. 40
(1) Angajatorul are, in principal, urmatoarele drepturi:
....
b) sa stabileasca atributiile corespunzatoare fiecarui salariat, in conditiile legii;
c) sa dea dispozitii cu caracter obligatoriu pentru salariat, sub rezerva legalitatii lor;
....

Preorogativa angajatorului de a da / de a emite dispozitii cu caracter obligatoriu pentru un salariat este tarmurita de principiul legalitatii, ceea ce inseamna ca persoana angajata este indreptatita sa refuze executarea unor ordine/dispozitii contrare legii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

inlocuirea unui salariat aflat in concediu de odihna alexandru159632 alexandru159632 Salutare, am o mica nelamurire in legatura cu inlocuirea unui coleg care v-a pleca peste 2 saptamani in concediu. Acesta nu si-a gasit inlocuitor, iar ... (vezi toată discuția)
Ce caracter juridic are o nota interna data AlexMihai2017 AlexMihai2017 Ce caracter juridic are onnota intern data fara avizarea serviciului juridic din institutie (vezi toată discuția)
Atributii in afara fisei postului Mik_2015 Mik_2015 Buna ziua, Incep prin a spune ca la locul de munca seful imi cere sa indeplinesc anumite atributii in afara fisei postului. La o discutie pe care am avut-o ... (vezi toată discuția)