Presiune pe mama sa semneze ca cedeaza partea ei dupa moartea bunicului.
Va rog sa ma ajutati cu un sfat, mama si-a pierdut recent tatal, mama ei s-a mutat la sora ei dupa moartea lui, imediat dupa ce a murit, sora mamei mele a vandut locul de veci ( ce nu a fost folosit, el fiind inmormantat in bucuresti), a scos bani din banca pe care ii aveau bunici depusi pentru batranete.
Acuma atat ea cat si fratele mamei mele pun presiune pe mama sa semneze ca cedeaza partea ei catre bunica mea, ca sa se poata vinde usor casa si terenurile aferente, apeland la o manipulare emotionala, ca sora ei sa poata sa ii cumpere o casa in asa fel incat cat mai traieste mamaie sa fie mai bine.
Ei au spus ca oricum se vor imparti aferent bani doar ca e mai usor asa, puteti sa ma ajutati cu un sfat va rog, de ce presiunea asta atat de mare? de ce nu vor sa faca in mod legal concesiunea?
Daca prin cedare inseamna donatie, atunci nu e o idee buna. Eventual, ca sa fie mai usoara vanzarea ar putea sa ii dea o procura pentru a semna in locul ei. Nu are nici o logica sa renunte in favoarea altei persoane, ca acea persoana sa vanda si apoi sa imparta banii. Probabil vor sa o pacaleasca, sa renunte si dupa aia adio. Donatiile sunt irevocabile.
Si nici nu se poate renunta "in favoarea" cuiva.
Renuntatorul renunta la absolut tot, iar partea lui se împarte in mod egal între ceilalți moștenitori acceptanți.
Daca se dorește ca partea mamei sa ajungă in mod expres la bunica, trebuie mai întâi sa se dezbata moștenirea, sa ramana si mama moștenitoare si ulterior sa ii doneze bunicii cota ei.
Donatie
mariaadelina
actul de donatie s-a facut an 2002.antre timp tata a decedat.nu m-am anteles cu sora sa renunte la partea de mostenire din partea tatalui.mama cedeaza an ... (vezi toată discuția)