avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1178 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Se poate re-inscrie pe rol fiscal un autovehicul care ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Se poate re-inscrie pe rol fiscal un autovehicul care a fost ...

Se poate re-inscrie pe rol fiscal un autovehicul care a fost scos de pe rol fiscal de catre acelasi proprietar ??
In Bucuresti , prin digitalizarea excesiva procedura de vanzare a unui auto vechi este ilogica : semnezi un cvc cu un cumparator , acest cvc il depui online in calitate de vanzator la DITL pentru a fi vizat si pentru a scoate din evidenta fiscala autovehiculul . Certificatul cu viza poate dura chiar si trei saptamani moment in care poti constata ca acel cumparator s-a razgandit si nu mai cumpara ,el neavand nicio obligatie contractuala sau legala sa nu renunte la cvc.
Deci ai ramas astfel cu autovehicului scos de pe rol fiscal ! Daca nu mai apar alti cumparatori interesati , situatia ca atare te poate face sa renunti la a mai vinde autovehiculul dar nici nu poti circula legal fiind scos din evidenta fiscala .
Poti in acest caz sa soliciti re-inscrierea la fisc ( DITL ) a autovehicului ??

Mentiune : pina la momentul digitalizarii obsesive a primariilor din Bucuresti , viza pe un cvc se obtinea pe loc la ghiseu facilitand astfel performarea completa , logica a vanzarii-cumpararii.
Ultima modificare: Joi, 23 Octombrie 2025
Teodor17, utilizator

Alte discuții în legătură

Transcriere drept proprietate autovehicul cu sechestru gunofbrixton gunofbrixton Buna seara! In data de 19.09.2023 am achizitionat un autovehicul de la o persoana fizica din Bucuresti, inregistrand copiile contractelor atat la DITL Sector ... (vezi toată discuția)
Refuzul inmanarii fisei fiscale la cumpararea unui autoturism colyro colyro Buna ziua, Ma aflu in situatia in care am preluat un contract de leasing(s-a facut actul de novatie) si acum constat ca vanzatorul(PJ) nu vrea sa imi ... (vezi toată discuția)
Radiere auto doar cu contractul de vânzare w Mihai265 Mihai265 Bună ziua!! as putea sa radiez o mașină doar cu contractul de vânzare cumpărare? (vezi toată discuția)