Se poate re-inscrie pe rol fiscal un autovehicul care a fost scos de pe rol fiscal de catre acelasi proprietar ??
In Bucuresti , prin digitalizarea excesiva procedura de vanzare a unui auto vechi este ilogica : semnezi un cvc cu un cumparator , acest cvc il depui online in calitate de vanzator la DITL pentru a fi vizat si pentru a scoate din evidenta fiscala autovehiculul . Certificatul cu viza poate dura chiar si trei saptamani moment in care poti constata ca acel cumparator s-a razgandit si nu mai cumpara ,el neavand nicio obligatie contractuala sau legala sa nu renunte la cvc.
Deci ai ramas astfel cu autovehicului scos de pe rol fiscal ! Daca nu mai apar alti cumparatori interesati , situatia ca atare te poate face sa renunti la a mai vinde autovehiculul dar nici nu poti circula legal fiind scos din evidenta fiscala .
Poti in acest caz sa soliciti re-inscrierea la fisc ( DITL ) a autovehicului ??
Mentiune : pina la momentul digitalizarii obsesive a primariilor din Bucuresti , viza pe un cvc se obtinea pe loc la ghiseu facilitand astfel performarea completa , logica a vanzarii-cumpararii.
adriandimitriu
Utilizator 2din 2 utilizatori consideră acest răspuns util
Trebuie să înțeleagă ambele părți că o semnătură pe un contract nu e hârtie igienică. Ea e executorie
Dacă se răzgândește, cumpărătorul e fie neserios, fie vrea să vă preseze să scădeți prețul. Prin urmare, vânzătorul îl refuză și gata. La semnarea cvc, vânzătorul primește banii și înmânează actele mașinii, iar pe talon scrie cu mâna lui: "înstrăinat catre... numele cumpărătorului". După ce primește cele 4 exemplare de la DTIL, transmite 3 exemplare cumpărătorului.
Astept in continuare un raspuns la intrebarea :
Daca am incheiat un CVC vanzare auto cu o pers. fizica si dupa doua luni de asteptare primesc viza DITL ca auto este scos din evidenta DITL dar intre timp cumparatorul s-a razgandit ignorand CVC-ul care este de fapt o hartie fara nicio greutate , mai pot reinscrie auto inapoi pe rol la DITL ? Daca da , in baza a ce ??? pentru ca daca folosesc actul de dobandire al auto cu 10 ani in urma voi fi responsabil de plata retroactiva a unui impozit...! Nu pot folosi argumentul ca m-am razgandit dupa ce am scos din evidenta auto pur si simplu . Ori un alt "CVC OPUS " nu inteleg intre cine si cine ar trebui facut , intre mine si mine ?
Daca apare un alt cumparator , procesul penibil de asteptare a vizei DITL pe noul CVC se reia ori viza DITL nu poate fi data decat pentru un auto inscris in evidente !! la DITL .
Deci : se poate re-inscrie pe rol fiscal DITL un bun scos recent din evidenta DITL (fisc) ???
Cat despre institutii ..: am depus online cererea de eliberare a unui atestat situatie fiscala ( o simpla formalitate de atestare la zi a impozitelor care altadata se elibera pe loc la ghiseu ), astazi dupa 7 zile nu am primit nimic !
( Nu am intels exact ce probleme au cauzat cetatenii institutiilor statului si pentru care bietele institutii ar trebui sa le rezolve ? Faptul ca o tranzactie nu poate fi legalizata in mod logic , rational , simplu si eficient datorita unor legi idioate , a unei colaborari intre institutii si legiuitori execrabile si a unui dezinteres total fata de cetatean ( nu mai exista niciun contact accesibil la ANAF , la DITL S1 , La Primarie S1 ,...) este cumva vina cetatenilor sau institutiile se deservesc pe ele insele ?
Odata contractul semnat, cumparatorul trebuie sa-l execute (dvs l-ati executat), adica sa inmatriculeze masina, apoi vi-o "vinde" inapoi.
Cumparatorul insa s-a plictisit sau va "joaca" putin, iar dvs ati zis sa-i faceti pe plac.
Aplicarea legii este usoara atunci cand oamenii sunt decisi si actioneaza ca atare. Cand se razgandesc pe parcursul procesului, lucrurile se complica
Explicatie: Odata cu vanzarea obiectului (care e legala dpdv al codului civil), dvs transferati si privilegiul de circulatie al acestui obiect pe drumurile publice. Ceea ce doriti este nu doar sa aveti bunul inapoi, dar sa si re-beneficiati de acest privilegiu, zic bine?