Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Se poate re-inscrie pe rol fiscal un autovehicul care a fost ...

Se poate re-inscrie pe rol fiscal un autovehicul care a fost scos de pe rol fiscal de catre acelasi proprietar ??
In Bucuresti , prin digitalizarea excesiva procedura de vanzare a unui auto vechi este ilogica : semnezi un cvc cu un cumparator , acest cvc il depui online in calitate de vanzator la DITL pentru a fi vizat si pentru a scoate din evidenta fiscala autovehiculul . Certificatul cu viza poate dura chiar si trei saptamani moment in care poti constata ca acel cumparator s-a razgandit si nu mai cumpara ,el neavand nicio obligatie contractuala sau legala sa nu renunte la cvc.
Deci ai ramas astfel cu autovehicului scos de pe rol fiscal ! Daca nu mai apar alti cumparatori interesati , situatia ca atare te poate face sa renunti la a mai vinde autovehiculul dar nici nu poti circula legal fiind scos din evidenta fiscala .
Poti in acest caz sa soliciti re-inscrierea la fisc ( DITL ) a autovehicului ??

Mentiune : pina la momentul digitalizarii obsesive a primariilor din Bucuresti , viza pe un cvc se obtinea pe loc la ghiseu facilitand astfel performarea completa , logica a vanzarii-cumpararii.
Ultima modificare: Joi, 23 Octombrie 2025
Teodor17, utilizator
Dv. nu mai sunteți proprietarul autoturismului din momentul vânzării. Cumpărătorul din contract este proprietar în acest moment, de la data semnării contractului.
Pentru demersurile de rezoluționare a contractului de vânzare puteți contacta un avocat. Colegul v-a răspuns foarte corect mai sus. Nu înțeleg, dv. nu ați primit banii pe autovehicul?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Refuzul inmanarii fisei fiscale la cumpararea unui autoturism colyro colyro Buna ziua, Ma aflu in situatia in care am preluat un contract de leasing(s-a facut actul de novatie) si acum constat ca vanzatorul(PJ) nu vrea sa imi ... (vezi toată discuția)
Masina neradiata in termen, cam de... 6 ani! cyan cyan am urmatoarea problema cu vechea masina. in 2006 convenisem cu cineva sa-i vand masina. dupa ce am scos-o de la fisc nu ne-am mai inteles la pret si tranzactia ... (vezi toată discuția)
Radiere din evidentele fiscale - auto- ionilie ionilie Am avut o masina accidentata pe care am vanduto an alt judet pers.respectiva a anscris masina dupa ce a reparato(ma rugat sa-i las numerele pt. a putea sa o ... (vezi toată discuția)