avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 449 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Masina neradiata in termen, cam de... 6 ani!
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Masina neradiata in termen, cam de... 6 ani!

am urmatoarea problema cu vechea masina. in 2006 convenisem cu cineva sa-i vand masina. dupa ce am scos-o de la fisc nu ne-am mai inteles la pret si tranzactia a cazut. am mai circulat cu ea aproximativ jumatate de an dupa care am dus-o la un centru de colectare de unde am obtinut certificatul de distrugere. din lipsa de timp si de ce nu sa recunosc din comoditate pentru care banuiesc ca voi plati ceva amenda, nu am fost la politie sa radiez masina. am toate actele in ordine, talon, carte de identitate, numerele cu exceptia fisei cu viza fiscului care nu stiu daca mai este valabila. am inteles ca poti scoate un atestat fiscal de la administratia financiara prin care se dovedeste ca nu ai alte obligatii financiare, de exemplu iti apare casa si masina actuala.
intrebarea este daca risc vreo amenda :(( ca nu am radiat masina la timp, si cred ca e meritata numai sa nu fie exagerata #-o. auzisem acum ceva timp ca daca nu ai asigurarea obligatorie nu stiu cat timp iti radiaza politia din oficiu masina, dar cred ca a fost o vrajeala.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 16:35, 30 Aprilie 2012
Cu documentele pe care le detineti contactati personal SPR evidenta auto
Autorittaea va verifica baza proprie de date si poate elibera dovada in baza careia autoritatea fiscala va dispune radierea autoturism -dupa-achitarea tuturor debitelor in evidenta
masina nu mai apare in evidenta administratiei fiscale din 2006. am certificatul de atestare fiscala dupa scoaterea din evidenta dar am inteles ca are o valabilitate de 3 luni, plus fisa de inamtriculare cu viza org fiscal. in orice caz, cand am fost sa imi platesc restul de impozite incepand cu anul urmator aceasta nu mai aparea la fisc. nu vad ce debite sa mai platesc la fisc din moment ce eu am certificat de distrugere de la remat, este logic ca nu am mai circulat cu ea din acel moment. nu stiu daca politia poate radia masina numai pe baza doc. talon, civ, certificat de distrugere si certificat de atestare fiscala ca nu am alte obligatii fiscale (eventual in certif. de atestare fiscala mi se pare ca se trec obligatiile fiscale, adica masina nr xxxx, eventual si casa). ma gandesc sa ma duc la fisc si sa cer certificat de atestare fiscala iar acesta va "atesta"ca masina veche nu mai apare pe rolul meu la impozite. vina imi apartine prin faptul ca nu am fost sa o radiez si din evidenta politiei. mi se pare ca o sa primesc o amenda de la politiei ca nu am radiat-o in termen de 30 de zile de la scoaterea din evidenta fiscului.
Ultima modificare: Luni, 30 Aprilie 2012
cyan, moderator
1-Daca auto este scos de pe rol fiscal ,pe cale de consecinta nu va mai revin obligatii de plata aferent auto
2-
"nu stiu daca politia poate radia masina numai pe baza doc. talon, civ, certificat de distrugere"

Daca doriti sa radiati un autovehicul, trebuie sa va adresati Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor din raza de domiciliu,care in baza urmatoarelor documente dispune radierea auto
-cerere din partea proprietarului prin care se solicita radierea. Daca ati dat masina la dezmembrari aduceti documentul justificativ=certificatul de distrugere;
-certificatul de inmatriculare ;
-placutele cu numar de inmatriculare ;
-cartea de identitate a vehiculului, daca este mentionata in certificatul de inmatriculare;
-fisa de inmatriculare cu viza organului, fiscal competent al autoritatii administratiei publice locale;
-trei exemplare completate ale certificatului de radiere;
-documentul de identificare a persoanei care depune cererea, in original si copie xerox;
-declaratie pe propria raspundere a titularului inmatricularii sau a mostenitorilor legali ai acestuia, care sa ateste ca vehiculul a fost dezmembrat sau retras definitiv din circulatie si nu mai circula pe drumurile publice.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Radiere masini Hamarsold1234 Hamarsold1234 Eu am doua masini mostenite, una de la unchiul fabricata in 1972, si a inmatriculat-o unchiul meu in 1979, dupa aceea nu a mai inmatricalt-o. A ramas cu numar ... (vezi toată discuția)
Radiere masina CountPorcula1987 CountPorcula1987 Buna ziua, am o masina din 1993 care a cam ajuns la sfarsitul vietii. Vreau sa platesc marti impozitul (ultimul semestru) dupa care nefunctionand as vrea sa o ... (vezi toată discuția)