Poate fi atacata cu contestatie in anulare o hotarare de Ordonanta prezidentiala pronuntata de catre instanta de fond si mentinuta de catre instanta de apel in situatia existentei neregularitatii procedurale privitoare la citarea necorespunzatoare ? Concret, eu am resedinta in Germania dar am fost citat la domiciliul din Romania, astfel ne avand posibilitatea de a ma apara in proces.
Depinde unde ați fost citat în România, în ce bază, nu cred că instanța a ales o adresă în mod aleatoriu. Vorbiți cu un avocat, nu văd vreun temei, ar fi de ajutor să înțelegeți procedural ce s-a întâmplat, pare că mai aveți dosare în curs...
Multumesc pentru raspuns. Precizez ca eu am domiciliul in Romania, dar locuiesc efectiv in Germania unde muncesc. Desi, atat in cererea de Ordonanta prezidentiala cat si in intampinare este mentionata adresa din Germania, citatia si actele procedurale au fost trimise la adresa de domiciliu din Romania. Doar din intamplare, eu venind in tara pentru cateva zile, am gasit actele in cutia postala. Este evident ca a fost incalcata procedura legala de citare. Intrebarea mea se refera la posibilitatea de a ataca hotararea pronuntata in apel cu contestetie in anulare in situatia citarii necorespunzatoare si lipsei de la proces. In acest mod, practic mi s-a incalcat dreptul la un proces echitabil si dreptul la justitie. Procesul la care fac referire a avut ca obiect stabilirea pensiei alimentare, pe rol existand in curs un alt dosar de divort
Trebuie văzut dosarul și dispozițiile instanței. Părțile pot fi citate legal la domiciliul lor legal. Vorbiți cu un avocat să găsiți o soluție, pentru că dv. considerați evident ce mie nu mi se pare deloc o încălcare a legii. Dar trebuie văzute și încheierile instanței și dispozițiile din faza de regularizare.
Eu nu sunt in tara pentru a consulta un avocat. In cazul persoanelor aflate in strainatate locul citarii legale este stabilit de art.155 al.13 din C. pr. civ. Intrebarea mea se referea la legalitatea declararii contestatiei in anulare in situatia citarii necorespunzatoare si a neparticiparii astfel la proces, cat timp art.999 prevede numai ca impotriva executarii ordonantei prezidentiale se poate face contestatie la executare, ori eu nu vreau sa fac contestatie la executare, ci contestatie in anulare impotriva sentintei si apelurilor pronuntate fara citarea mea la locul unde ma aflu cu toate ca in cereri a fost mentionata resedinta mea din Gemania, unde practic locuiesc permanent de mai multi ani si nu a fost indicat domiciliu din tara pentru primirea corespondentei.
Nu este posibilă aprecierea privitoare la o cale de atac în lipsa hotărârii și a dosarului, regret, trebuie întâi văzut ce am arătat mai sus. Puteți discuta cu un avocat și dacă nu sunteți în țară. Încercați să înțelegeți că nu putem face astfel de analize pe câteva vorbe, fără să avem actele în față. Era nacasar oricum un domiciliu procesual în România, dar, și asta, depinde de dosar.