avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 226 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Conducere sub influenta bauturilor alcoolice
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Conducere sub influenta bauturilor alcoolice

Am fost oprit de catre organele de politie si la alcooltest mi-a iesit 0.82. Am fost la spital, mi-au recoltat probe de sange si astept rezultatul. Mi-au dat o dovada cu drept de conducere pana la domiciliu, Specific ca este prima abatere rutiera de orice gen. Ce pot face in cazul asta? Ce sanse am sa nu mi se faca dosar penal?
Începând de la 0.8 g/l alcool în sânge este clar dosar penal. La dvs va fi aprox 1,6. Cam dificil!#-o
Poate ceva cu suspendare.
Ultima modificare: Luni, 15 Februarie 2010
aurelianx, utilizator
Daca la proces prezint certificatul de deces al matusii mele, care a decedat in noaptea in care am fost oprit, am vreo sansa sa imi recuperez permisul? Va rog sa imi dati un sfat pentru ca sunt taximetrist si am nevoie mare de permisul de conducere.
~ Conținut șters la cerere ~
La valoare de 0,82 alcoolemie speranta a murit,indiferent de justificari/
certificate,se demareaza cercetarea sub aspectul infractiunii nu al contraventiei
Eventual daca nu exista precedente in infractiuni,daca prezntati o atitudine de recunoastere a situatiei ,puteti obtine condamnare cu suspendare
Daca probele administrate vor proba culpa dvs,permisul va fi anulat
Pentru competenta dvs reprezentare si aparare angajati aparator profesionist care sa poata corobora faptele cu eventualele circumstante favorabile dvs
Veti primi minim 3 luni cu suspendare.Eu asta am primit,pt 0.84 in aer.

Alte discuții în legătură

Alcoolemie 0,52 si accident cu pagube materiale Florin3 Florin3 Buna Ziua, Zilele trecute am facut un accident cu masina care sa soldat cu pagube materiale care au fost achitate pe loc. La politie la alcooltest mi-a iesit ... (vezi toată discuția)
Alcool la volan kacio kacio Am fost depistat in traffic cu o alcoolemie de 0,85 in aerul expirat , mi s-au recoltat doua probe de sange , dupa 3 ore am plecat si am fost oprit din nou si ... (vezi toată discuția)
0.43 în etilotest și 1.10, respectiv 0.8 în probe biologice. cum se calculează alcoolemia? Alexandrughi Alexandrughi Buna seara, am fost depistat in urma cu 4 luni cu o alcoolemie de 0.43 in apatat. Am platit analizele si a venit rezultatul de 1.10 in sange la prima proba iar ... (vezi toată discuția)