avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 206 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... 0.43 în etilotest și 1.10, respectiv 0.8 în probe ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

0.43 în etilotest și 1.10, respectiv 0.8 în probe biologice. Cum se calculează alcoolemia?

Buna seara, am fost depistat in urma cu 4 luni cu o alcoolemie de 0.43 in apatat. Am platit analizele si a venit rezultatul de 1.10 in sange la prima proba iar a doua este de 0.80 (practic a iesit in limita legala). Mi s-a spus sa fac recalculare ca sa se ia a doua proba in calcul cea de 0.80. Imi puteti spune ce sa fac sa iau permisul cat mai repede inapoi deoarece astept de 4 luni..cat dureaza recalcularea la a doua proba si care este procedura? Va multumesc frumos!
Ultima modificare: Miercuri, 3 Ianuarie 2018
Manuela Rășină, administrator
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu asa se calculeaza sau recalcularea. Nu se alege una dintre cele doua.
La ora t0 ati fost depistat cu 0.43 mg/l alcool pur in aerul expirat, ceea ce poate sa insemne aprox 0.9 g/l alcool pur in sange. La ora t1 prima proba a indicat 1.1 g/l alcool pur in sange, la ora t2 a doua proba a indicat 0.8g/l in sange.
Pe baza acestora si altor elemente se calculeaza daca alcolemia dvs era in crestere sau scadere. Comisia stabilind care era alcoolemia dvs la data savarsirii faptei.
Deci, dupa cum am spus mai sus, nu o sa se aleaga una dintr cele doua. Rezultatul cred ca o sa fie peste 0.8, fie ca cereti sau nu o recalculare.
Dvs ar trebui sa va concentrati pe modul in care va faceti aparearea, prezentarea unor circumstante favorabile dvs, Incercand sa nu nu obtineti o condamnarea, ceea ce ar duce la anularea permisului si probabil o interdictie de a mai conduce autovechicule pentru o anumita perioada, Acest lucru v-ar impiedica sa dati examen pentru obtinerea unui nou permis, pe durata existentei acelei interdictii
Ultima modificare: Miercuri, 3 Ianuarie 2018
AvTudor_com, utilizator
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cat dureaza cercetarile aveti dreptul de conducere suspendat, daca veti fi trimis in judecata si condamnat, permisul se anuleaza.
Daca s-a dispus de organul de up efectuarea expertizei privind calculul retroactiv al alcoolemiei, solicitati sa platiti dvs contravaloarea daca doriti ca procesul sa se desfasoare cu celeritate, altfel, veti avea de asteptat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Alcoolemie - recalculare johnny25 johnny25 am fost depistat cu 0.42 la aparat etilotest pe 10 ianuarie, am fost la spital unde mi s-au recoltat 2 probe de sange, rezultatul a fost prima proba 1.10 si a ... (vezi toată discuția)
Alcool la volan darac darac am fost depistat in trafic in influenta alcolului. pe alcoltest am avut0.50. am fost dus la spital pentru recoltarea probelor de sange, unde mi sau luat doua ... (vezi toată discuția)
Suspendare permis un an Annes90 Annes90 Tatal meu a fost oprit de politie si testat cu etilotestul ,rezultatul a fost de 0.43 mg/l iar la sange prima proba a fost de 0.90 iar la doua 0.80 .Care sunt ... (vezi toată discuția)