Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Partajul unei moșteniri

Bună ziua,o întrebare în legătură cu partajul unei moșteniri.După ce s-a efectuat succesiunea in termeni legali,fiicele defunctului (doua la număr)urmează să facă partajul moștenirii,partaj amiabil fara instanta.prima fiica nu are copii iar a doua are un fiu.
Întrebarea este :cum se poate proceda ca a doua jumătate a moșteniri sa fie direct pe numele nepotului?
Se poate să renunțe mama SI să se facă partaj între nepot SI prima fica sau trebuie făcut partajul între surori iar apoi către fiu? Mulțumesc frumos
Ultima modificare: Luni, 17 Noiembrie 2025
marius0957319989, utilizator
Cel mai recent răspuns: Adrian ALBU , Avocat 09:24, 18 Noiembrie 2025
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Întâi se face partajul și apoi se va putea dona nepotului partea cuvenită în urma partajului.
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Sau pot sa doneze amândouă (mama si matusa) nepotului imobilul pe care doresc sa i-l dea.
Da

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cine va mosteni apartamentul? RicaRamurica RicaRamurica . Ei au avut un apartament. Ei au avut doua fiice care traiesc: una e mama mea si alta matusa mea. Matusa mea are un fiu .. Matusa mea si mama mea vor sa imi ... (vezi toată discuția)
Cine are dreptul de mostenire Marlena Ilie Marlena Ilie Buna ziua, După bunicul decedat, conform certificatului de moștenire au rămas moștenitoare 2 fiice, celelalte 3 făcând renunțare( au fost in total 5 ... (vezi toată discuția)
Cumparare casa de la parinti iulyt iulyt Se poate cumpara apartamentul detinut de mama mea, in care eu si nevasta suntem luati in spatiu? Trebuie facuta dezbaterea mostenirii inainte sau care este ... (vezi toată discuția)