Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Dacă doi oameni sunt într-o relație, să zicem că băiatul are 19 ani și fata 15 ...

Am o întrebare. Nu că ar fi cazul meu, dar dacă doi oameni sunt într-o relație, să zicem că băiatul are 19 ani și fata 15, dar nu întrețin relații sexuale și este doar o relație amicală, se sancționează din punct de vedere legal?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 08:16, 24 Noiembrie 2025
Buna ziua

Prietenia nu este sanctionata de codul penal.

Alte fapte ale unui major cu un minor da, sa zicem cu închisoarea de la 7 la 12 ani.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Este indicat ca băiatul sa citească Codul penal.
Sunt multe infracțiuni prevazute în cod.
Din ce relatati nu exista comisa nicio infractiune în acest moment.
Are dreptul de a merge și la avocat pentru o consultatie juridică de o ora pentru o informare juridică specializată ca sa înțeleagă mai bine situația și posibilele riscuri.

București 2025
Ultima modificare: Luni, 24 Noiembrie 2025
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contact sexual cu o minora lenuta66 lenuta66 am o fiica de 13 ani care in urma cu aproximativ un an s-a imprietenit cu un baiat de 18 ani ,relatia de prietenie s-sa transformat in una de dragoste .am ... (vezi toată discuția)
Corupere de minori amein amein Daca fata a plecat de acasa 3 zile iar tatal ei a depus plangere impotriva iubitului ei de 19 amandoi negand ca au intretinut relatii sexuale fara ca cineva sa ... (vezi toată discuția)
Act sexual cu un minor oanacatalina22 oanacatalina22 Buna seara . Verisoara mea are 15 ani si 7 luni iar prietenul ei 19 ani. Au avut contact sexual acum 4 luni. Matusa mea a spus intr-o discutie cu mine ca daca ... (vezi toată discuția)