Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Expertize judiciare şi extrajudiciare

Raspuns ANPC „nesolutionabil”? Pot cere reanalizarea?

Bună ziua,

Anul trecut am depus o reclamație la ANPC împotriva unei firme de construcții (pentru prestări de servicii neconforme, practici comerciale incorecte etc.) Reclamația a fost declarată „nesoluționabilă” pe motiv că nu aveam un raport de expertiză tehnică la acel moment care sa dovedeasa viciile lucrarilor.

Luna trecută am depus din nou reclamația, de această dată anexând și raportul de expertiză tehnica judiciară. Totuși, ANPC a respins și această reclamație, motivând că „am acționat operatorul în instanță și dosarul are ca obiect aceleași aspecte mentionate in reclamatia ANPC”.

De fapt, dosarul din instanță are ca obiect asigurare dovezi (efectuarea expertizei tehnice), si nu soluționarea aspectelor reclamate la ANPC.

Întrebarea mea este - considerați că pot solicita reanalizarea răspunsului ANPC? Există această posibilitate procedurală?

Mulțumesc anticipat pentru orice lămurire.
Ultima modificare: Marți, 25 Noiembrie 2025
petro1, utilizator
Cel mai recent răspuns: petro1 , utilizator 22:23, 25 Noiembrie 2025
Firmele de construcții fac execuție de lucrări, nu prestări de servicii. ANPC e compent doar pe contracte de vânzare sau de prestări servicii.
Reclamația dvs trebuia respinsă.
Mergeți în instanță împotriva executantului.
Buna ziua, multumesc pentru raspuns.
Contract prestari servicii de montaj. Acesta a fost contractul incheiat cu firma respectiva.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Infiltratii in peretii unui apartament nou da_na da_na Buna seara si Craciun fericit! Vin catre dvs cu o problema aparuta imediat dupa cumpararea unui apartament situat la parter, direct de la dezvoltator, in anul ... (vezi toată discuția)
Expertiza tehnica sca baloisibaloi sca baloisibaloi Buna ziua, Cum comentati urmatoarea situatie . Intr-o cauza comerciala care are ca obiect un contract de prestari servicii intr-un contract cu finantare din ... (vezi toată discuția)
Probleme cu o constructie in curs dsubti dsubti Buna seara. Va rog sa ma ajutati cu un sfat pentru urmatoarea speta. Am o casa in constructie in regie proprie. La un moment dat constructorul a ramas fara ... (vezi toată discuția)