Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Executare silită

Datorii vechi

Bună seara,
Tatal meu are nevoie de o adeverinta de la fostul furnizor de apa si canal, care este in insolventa, pentru a instraina imobilul. A aflat cu stupoare ca este dator catre acestia cu mai bine de 3500 lei pt perioada 2008-2010. In tot acest timp nu a primit vreo somatie de plata nici de la ei nici de la executorul judecatoresc. Nu i s-a pus poprire pe salariu la vremea respectivă sau ulterior, pensie. Ce poate face în situația de fata?
Vă mulțumesc si astept cu mare interes răspunsul dumneavoastră.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 13:39, 26 Noiembrie 2025
Ori plateste si ia adeverinta, ori ii da in judecata

gi-jane2 a scris:

Ori plateste si ia adeverinta, ori ii da in judecata

Da, e simplu de plătit. Dar după 15 ani!? Fără nici o notificare de plată sau orice altceva, iar eu adeverințe de acum 15-17 ani cum să mai am?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
daca nu vreti sa platiti, va trebui sa va judecati cu ei, alta cale nu e, ca doar nu or sa sterga datoria cat pot sa va santajeze. Trimiteti totusi o notificare in care sa scrieti ca drptul lor e prescris si daca na va dau adeverinta, ii dati in judecata si vor plati si aceste cheltuieli.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reclamatie notar la camera notarilor publici sau plangere penala? ... vezecs vezecs Buna ziua, In anul 2014 bunica mea a facut un contract de vanzare - cumparare a unui apartament. Am mers la notar cu vanzatorul unde s-au adus toate actele ... (vezi toată discuția)
Executare silita, credit neplatit IonCristescu IonCristescu Buna seara, In anul 2010 am luat un credit bancar , firma pentru care lucram la foarte scurt timp si-a inchis portile iar eu am fost nevoit sa plec din tara ... (vezi toată discuția)
Cine sterge penalitaile prescrise de la asociatia de locatari? asociatia? mirceabun1 mirceabun1 Buna ziua In 2010 am beneficiat de lege 175/2010 privind scaderea penalitatilor pentru plata integrala a debitului catre asociatie.Am achitat ... (vezi toată discuția)