In 2018 am cumpărat un apartament nou cu o parcare lângă bloc. Înainte de a cumpara am fost pusa in situația sa aleg între o parcare exterioara de 2000 de euro si la subsol de 5000 de euro.
Acum, in contractul de v-c scrie asa: subscrisa "dezvoltator" vinde cumpărătorului dreptul de proprietate asupra întregului imobil apartament nr.... situat in.. înscris in CF Nr....cu nr cadastra nr. Având o suprafață utila de 57,65 mp compus din hol....împreună cu cota de 5765/327577 parte dinpartile coumune indivize alw constructiei respwctiv lift...care prin natura ai destinația lor sunt proprietate de folosinta comuna si cota de 6096/362000 parte teren in proprietate, din întregul teren clădit ai necladit in suprafață de 3620 mp având categoria de folosinta curti, construcții înscris in CF nr ( același nr este peste tot) , cota de teren pe care este amenajat un loc de parcare , aferent apartamentului, indetificat cu nr..."
In extrasul de carte funciara este trecut asa: suprafață urila: 57,65 | cote parti comune 5765/327577 | cote teren 6096/362000 | Observații/ referințe: este doar apartamentul nu si locul de parcare. La partea a 2 a : Proprietari si acte: intabulare drept de proprietate, cumpărare...,
La detaliat Extras: Observatii: cota reprezinta 60,96/3620 parti din teren, aferent apartamentului din CF.
Pe mine ma îngrijorează aici ca nu este trecut express locul de parcare pe extrasul de carte funciara. De fapt nu este la nimeni, decât la cei care au parcări la subsol. Unii au cate 2 -3 parcări, sau unii au doar parcări la subsol nu si apartament.
O alta întrebare este unde reiese ca locul de teren de sub blocul meu, aferent apartamentului um aparține.
Iar parcarea dacă nu este trecuta in cartea funciara expres ca parcare poate oricând dezvoltatorul sa vin si sa zică, aici punem niște bănci.
Îmi pot face titlu de proprietate pe terenul cu parcarea si cota de teren aferenta apartamentului?
Va mulțumesc anticipat si apreciez răspunsurile dumneavoastră!