Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Intrebari mostenire necunoscuta

Buna ziua,
Parintii mei au divortat in anul 2012.
In anul 2017 tatal meu si-a achizitionat o casa impreuna cu alte bunuri.
In anul 2024 acesta (tatal) s-a recasatorit.
In anul 2025 tatal meu a decedat.
Acum trebuie sa decid daca doresc sa accept mostenirea. Nu stiu ce sa aleg deoarece din anul 2012 eu nu am mai tinut legatura cu tatal meu si ii cunosc situtia doar de la noua s-a sotie.

Intrebarile mele:
Cum pot afla ce active si pasive detine tatal meu?
Ce se intampla daca accept mostenirea si mai apoi se descopera faptul ca pasivele acestuia depasesc valoarea activelor?

Va multumesc pentru raspunsuri.
Cel mai recent răspuns: ibn , utilizator 06:58, 28 Noiembrie 2025
1 din 8 utilizatori consideră
acest răspuns util
Fiindca temerea de a nu mosteni o datorie va anima legitim, ati putea discuta cu sotia tatalui si sa vedeti care este activul si pasivul in cauza ca sa va faceti o idee daca merita sa mergeti inainte sau este numai timp si bani pierduti. Problemele se rezolva in general prin relatii interumane. Fiecare mostenitor viseaza numai sa ia in urma mostenirii, dar nu intotdeauna treaba merge asa. Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua! În urma decesului soției, am descoperit că aceasta ... ArturD ArturD Bună ziua! În urma decesului soției, am descoperit că aceasta contractase un credit la banca ING. Cei de la bancă mi-au transmis că trebuie să preiau eu ... (vezi toată discuția)
Mostenire datorii de catre copii danescumihaela14 danescumihaela14 Buna ziua Cine mosteneste datoriile unui pensionar care plateste o datorie unei alte persoane prin popriere lunara din pensie? Pensionarul nu are bunuri ... (vezi toată discuția)
Cum se face cu o datorie a unui parinte care a murit? Didi27 Didi27 Buna ziua!.. Ma confrunt si eu cu o mare prblema... tatal meu a decedat acum cateva luni .. si avea cateva datorii. El a luat imprumut de al 2 banici( ... (vezi toată discuția)