Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Sunt tehnician de laborator în cadrul unei universități de stat ...

Contract de munca. Bună seara! Sunt tehnician de laborator în cadrul unei universități de stat. Imi exerciții activitatea în doua laboratoare unde pregătesc materialele pentru ora de laborator. Mi s-a comunicat ca mi se schimba fisa postului unde a fost introdus paragraful urmator: im funcție de nevoile instituției îndepliniți și funcția de gestionar/magazioner. Am primit fusa postului cu acest paragraf pe care sub anumite presiuni ne-a obligat sa le semnam fiind și colegii mei în aceeași situație. Am semnat, nu ni s-a înmânat și noua un exemplar iar acum a venit momentul sa preia unul dintre noi o gestiune. Voiam sa întreb dacă este legal sa treacă în fisa postului ce doresc dansii? Ei spun ca nu ne schimba felul muncii. Mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:19, 2 Decembrie 2025
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Adăugarea unor asemenea atribuții reprezintă o schimbare a felului muncii și implică o răspundere suplimentară, cu caracter permanent, diferită de cea a unui tehnician de laborator. Conform Codului Muncii (art. 41 alin. 1), modificarea unui element esențial al contractului de muncă cum este felul muncii, necesită acordul părților, consacrat printr-un act adițional și nu printr-o simplă modificare unilaterală a fișei postului. Prin urmare, ar trebui să refuzați preluarea gestiunii până când modificarea nu este negociată, asumată și transpusă într-un act adițional.
Multumesc frumos! Au venit ulterior cu un act aditional in care se specifica, ca intra in vigoare fisa postului in care imi schimba si locul si felul muncii.
Ati semnat actul aditional?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Gestionar- legea 22/1969 oana ristea oana ristea Va rog sa ma ajutati cu lamurirea unei situatii. Lucrez intr-un laborator care are in dotare o magazie de reactivi. Exista un laborant care pe langa sarcinile ... (vezi toată discuția)
Schimbare fortata a fisei postului mystic mystic Buna ziua .Sunt inginer, dar lucrez pe post de referent, operator-calculator ( explicatia a fost ca nu sunt in organigrama decat 2 posturi de inginer in ... (vezi toată discuția)
Fisa postului arisandrei arisandrei buna ziua am si eu intrebare se poate schimba incadrare doar prin semnarea fisei postului,sau trebuie semnat act aditional la contractul de munca?multumesc! (vezi toată discuția)