Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Probleme asociatie/ amenintari cu trimitere in instanta

Buna ziua.
Am o problema cu presedintele de asociatie prin faptul ca refuza sa imi trimita lunar ce este de plata la asociatie eu fiind plecat din tara. I-am cerut in mod express sa imi trimita prin mesaj/whatsapp/email etc dar refuza sa faca acest lucru. Cum pot actiona/obliga asociatia sa imi trimita ce este de plata lunar? Daca se ajunge in instanta pentru neplata pot dovedi ca a refuzat sa imi trimita ce este de plata?
Cel mai recent răspuns: BogdanGri , utilizator 17:18, 27 Noiembrie 2025
Nu poate nimeni să fie obligat să vă trimită detalii/informații/explicații prin poșta electronică.
Poate face acest lucru doar dacă vrea.

Tabelul cu cheltuielile se afișează lunar jos la avizier.
Rugați un vecin să vă anunțe lunar cât aveți de plată la cheltuieli comune.
Aplicatia e-bloc va poate ajuta...
Deci sa înțeleg ca nu exista nici o baza legala prin care eu pot instiinta asociația despre o posta electronica, tel etc prin care sa îmi trimită ce este de plată. Poate legea ar trebui sa stipuleze acest lucru ca trăim în 2025, iar asociațiile de locatari au mână liberra sa te acționeze în instanta chiar și după 60 de zile. În legătură cu vecinii nu cunosc pe nimeni de acolo ptr ca nu locuiesc acolo și apartamentul a fost achiziționat relativ recent.
Buna ziua

Conform legii 196/2018, obligatorie este afisarea listei la avizierul asociatiei.

Mai departe, legea nu interzice dar nici nu obliga presedintii sa foloseasca si alte metode de comunicare.

In unele cazuri se folosesc aplicatii precum e-bloc, in altele exista grupuri de whatsapp, facebook, google, pagini dedicate etc... Insa acestea sunt lasate la latitudinea asociatiei respective.

Da, legea ar trebui revizuita, sunt mai multe limitari, dar deocamdata, legal, presedintele nu poate fi obligat sa va trimita lista de plata prin e-mail/whatsapp.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tabel costuri lunare luminita_zenaida luminita_zenaida Bună ziua, am cumpărat o locuință în altă localitate decât cea unde domiciliez. Tabelul cu costuri se afișează la avizier, eu am rugat firma de ... (vezi toată discuția)
Inscris notarial pentru adresa e-mail? Process Process Buna ziua, Locuiesc in strainatate si detin un apartament in tara de care se ocupa o ruda care a murit. Dupa deces, am contactat presedintele asociatiei de ... (vezi toată discuția)
M-am mutat din bloc, dar sunt in continuare coproprietar. presedintele ... catali123456 catali123456 M-am mutat din bloc, dar sunt in continuare coproprietar. Presedintele a considerat ca e indicat sa ma scoata din grupul de WhatsApp, desi e singurul mijloc ... (vezi toată discuția)