Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

In cadrul unui proces pentru dezbaterea succesiunii exista un ...

In cadrul unui proces pentru dezbaterea succesiunii,exista un imobil la care s-a adus imbunatatiri ,de unul dintre mostenitori.Dupa evaluare,cum se stabileste sulta,la valoarea imobilului inainte de efectuarea imbunatatirilor,sau la valoarea actuala,cu imbunatatiri?Multumesc!
Contravaloarea dovedita a imbunatatirilor, in anumite conditii, reprezinta o creanta a celui care le-a suportat. Adica ar avea de primit niste bani.
In privinta determinarii sultei in raport de starea de fapt a imobilului (la data decesului si la data atribuirii), este aceeasi regula ca si in situatia in care la data decesului imobilul era in stare buna, utilizabil, iar la data atribuirii era fara acoperis, fara instalatii, fara ferestre si fara usi. Veti plati sulta in raport de valoarea imobilului si starea lui de la data decesului, ori de la data atribuirii ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proces iesire din indiviziune adasuciu adasuciu Buna ziua, Sunt in prezent intr-un proces de iesire din indiviziune cu 2 alti coproprietari ai unui apartament cu 2 camere .Eu am cea mai mare cota din ... (vezi toată discuția)
Succesiunea după 7 ani (3 moștenitori minim) andr87 andr87 Bună ziua! Vrem să facem succesiunea după tata (decedat în 2010). Scopul e ca mama (adică soția / co-proprietar) să devină moștenitoare. Eu ... (vezi toată discuția)
Decizia instantei asupra platitorului sultei yamada yamada Impreuna cu sora mea avem de dezbatut o succesiune in instanta. Nu ne-am inteles asupra sultei si de aceea am ajuns sa dezbatem succesiunea in instanta. Sora ... (vezi toată discuția)