avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 457 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Decizia instantei asupra platitorului sultei
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Decizia instantei asupra platitorului sultei

Impreuna cu sora mea avem de dezbatut o succesiune in instanta. Nu ne-am inteles asupra sultei si de aceea am ajuns sa dezbatem succesiunea in instanta. Sora mea vrea sa-mi plateasca sulta pe imobilul ce face obiectul litigiului, dar eu sustin ca imobilul trebuie sa-mi revina, intrucat eu am locuit acolo, am intretinut si am adus unele imbunatatiri. Prin urmare sulta (stabilita de instanta) trebuie sa o platesc eu.
Intrucat sora mea isi doreste acel imobil sustine ca m-a inregistrat printr-o convorbire telefonica in care eram de acord sa primesc eu sulta si imobilul sa-i revina si nu trebuie ca eu sa ma razgandesc.
Poate o astfel de inregistrare sa influenteze decizia instantei ? Daca eu raman in continuare hotarat sa-i platesc sulta si sa raman in imobilul respectiv. Mentionez ca bunul imobil nu poate fi partajat.
Cel mai recent răspuns: yamada , utilizator 10:27, 22 August 2017
Instanta o sa numeasca un expert evaluator, o sa se stabileasca valoarea bunului si marimea sultei.
Daca ati locuit acolo, aveti domiciliul, ati facut si investitii, aveti sanse mai mari sa vi se atribuie dvs.
Dar, daca nu platiti sulta in termenul prevazut de invatnta, o sa i se atribuie surorii dvs
Convorbirea telefonica (si probabil inregistrata) avuta cu sora mea in care eram de acord ca ea sa-mi plateasca sulta si imobilul sa-i revina poata fi constituita proba si datorita acestei probe instanta sa decida atribuirea imobilului catre aceasta chiar daca eu in fata instantei cer ca imobilul sa-mi revina mie ? Asta ma intereseaza sa aflu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj dificil! Tarzan2012 Tarzan2012 Doua surori au dezbatut succesiunea dupa tatal lor. Au mostenit o casa si teren. De taiat casa pe din doua nu se poate,asa ca sora A.i-a propus sorei B. ca ... (vezi toată discuția)
Mama, eu și sora mai mare. Tatăl meu a murit în urma cu 25 ani dar nu am făcut taxa de succesiune.In casa părintească a rămas mama. După ceva timp mama a găsit o persoana și a ... (vezi toată discuția)
Detin in proprietate 1/4 din casa parinteacsa in urma succesiuni ... dorina49 dorina49 Detin in proprietate 1/4 din casa parinteacsa in urma succesiuni dupa tata facuta in 1984. O sora detine 3.4 din casa (1/4 din 1984 si 2/4 din 1987). Eu am ... (vezi toată discuția)