Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Locuiesc intr-un bloc format din doua scari ...

Buna seara,
rog un raspuns legat de urmatoarea problema :
locuiesc intr-un bloc format din doua scari;scarile sint complet independente constructiv;subsoluri separate, uscatorii separate;
un locatar al scarii A a reclamat la mai multe institutii faptul ca nu i se permite sa verifice personal spatiile comune ale scarii B;intrebarea mea este :are acest drept si daca da in baza crei legi si carui articol din lege are acest drept,
Multumindu-va anticipat pt raspuns,

Cu stima,
Cel mai recent răspuns: BogdanGri , utilizator 22:25, 28 Noiembrie 2025
Buna ziua

Exista o singura asociatie sau doua?

Legea 196/2018 permite divizarea unei asociații de proprietari existente în două sau mai multe asociații, pe scări sau tronsoane daca proprietatea comună aferentă tronsoanelor sau scărilor poate fi delimitată și în condițiile în care există branșamente separate pe fiecare scară sau tronson, la propunerea majorității proprietarilor din scara sau tronsonul respectiv, cu acordul majorității proprietarilor din asociația ce urmează a se diviza.

Daca este o singura asociatie atunci proprietarul are toate drepturile conferite de legea 196/2018, inclusiv dreptul de a folosi proprietatea comuna in conditiile acordului de asociere precum si sa primeasca explicatii cu privire la ea.

Nu inteleg ce inseamna sa verifice proprietatea comuna. Nu exista in lege mentionat acest aspect. Vrea sa vada daca mai exista? Sau ce anume doreste acea persoana?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Separare lidia01 lidia01 cum procedezi cand vrei ca tu sa ramai cu asociatia mama iar scara cealalta sa isi infiinteze asociatia lor de proprietari (vezi toată discuția)
Bună ziua.am și eu o intrebare.acum patru ani ne-am transformat ... Mircea Cojocaru Mircea Cojocaru Bună ziua.Am și eu o intrebare.Acum patru ani ne-am transformat din asociație de locatari în asociație de proprietari.Blocul este format din 4 scari.Pina ... (vezi toată discuția)
Noi avem o asociație de proprietari pe scară, dar nu ne-am ... zmarius zmarius Noi avem o asociație de proprietari pe scară, dar nu ne-am despărțit de cealaltă asociație, având restanțieri. Plățile (apă și curent pe scară) le ... (vezi toată discuția)