Buna ziua
Am tot urmarit aproape toate topicurile despre cine ar plati anveloparea blocurilor in cazul in care un apartament este intrainat.
Speta este urmatoare, am cumparat un apartament, in data de 15.feb.25 intr-un bloc anvelopat, lucrarile au fost finalizate inainte de a viziona sau de a semna contractul de V/C. Acum o saptamana nov.25 se afiseaza la avizier sa depunem declaratiile pentru persoanele exceptate de la plata conf. legii. Am adresat o intrebare catre vanzator, respectiv presedinta de bloc daca ar trebui sa platesc. Nu am primit niciun raspuns pana in acest moment si nici la vanzare nu s-a mentionat nimic si nici in fata notarului despre contributia la o "viitoare datorie" fata de primaria de sector.
Mentionez ca in majoritatea topic-urilor este aproximativ aceeasi speta. Puteam sa negociez, puteam sa nu cumpar in cazul de fata.
Citesc prin legi si totusi pare ca as avea un termen legislativ -> dolul, pentru ca eu nu am fost instiintat de viitoarea datorie. Incerc zilele urmatoare sa fac rost de contractul semnat intre asociatie si primarie si de asemenea si procesul verbal de finalizare a lucrarilor, care datorita faptului ca a fost afisat la avizier am observat ca a fost semnat in data de 20.dec.24 (data ulterioara semnarii contractului de V/C).
Dat fiind conditiile, daca vanzatoare/presedinta a fost in functie la data semnarii contractului intre asociatie si primarie, ma gandesc ca nu avea cum sa nu stie, si trebuia sa ma instiinteze si pe mine despre o viitoare datorie fata de bugetele locale.
Astept cu interes raspunsurile dumneavoastra si va doresc un decembrie minunat si plin de bucurii!
Regula este că, de la momentul cumpărării, actualul proprietar este responsabil de cheltuielile repartizate apartamentului de către Asociația de proprietari. În ceea ce privește fostul proprietar, acesta este responsabil doar în unele cazuri limitate, prevăzute expres de lege, cum ar fi viciile ascunse,
În ceea ce privește posibilitatea de a invoca faptul potrivit căruia consimțământul dumneavoastră a fost viciat prin dol, trebuie să analizați cu atenție: Valorea sumei de achitat pentru anvelopare este atât de mare încât dacă ați fi avut cunoștință de valoarea acesteia nu ați mai fi achiziționat apartamentul ? Astfel invocarea dolului ar duce la anularea contractului de vânzare prin punerea părților în situația inițială, adică remiterea întregii sume de bani și trecerea apartamentului înapoi pe numele vânzătorului. În niciun caz să nu credeți că prin invocarea dolului ați mai putea obține o reducere de la vânzător.