Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

In 2017 socrul meu a vândut 500mp unui vecin printr-un act sub semnătura privata ...

Buna ziua ! In 2017 socrul meu a vândut 500mp unui vecin printr un act sub semnătura privata ,neavând cadastru si carte funciară. In urma cu 3 ani socrul a decedat ,mostenitori ramanand sotul si soacra, pt taxa de succesiune am facut toate demersurile ,cadastru si carte funciara pe intreaga proprietate,inclusiv acea bucata de pamant,pt ca n a luat o in posesie acel vecin. Intre timp am si construit pe acel pamant . Acuma dupa 28 de ani,vecinul se trezește ca si vrea pământul.
Ce pot face in acest caz si in ce măsură poate revendica acea bucata de pamant?
Mulțumesc pt raspuns!
Cel mai recent răspuns: Ionela2484 , utilizator 09:14, 3 Decembrie 2025
Nu s au luat bani ,din ce știu eu .

CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT a scris:

Da,vecinul are șanse ipotetice de câștig,poate solicita in instanta pronunțarea unei hotărâri care sa tina loc de contract de c.vanzare cumpărare etc..Banutii când au fost luați nu a contat ca au fost cu acte sau fără acte,au fost buni..

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Poate acum după 8 ani. Nu trebuia să includeți respectiva suprafață de teren în masa succesorală, mai ales dacă ați avut cunoștință de tranzacție. Hm !
În acest caz de ce ați deschis topicul? Nu s-a achitat nici o sumă, nu s-a predat terenul, deci doar s-a semnat o hârtie? Martorii de regulă semnează pentru a confirma plata.

Ionela2484 a scris:

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
A fost facut prin înșelăciune, din câte cunosc. Acum vecinul vine cum ca are act pe acel pamant ,eu neavând la cunoștință de asa ceva .
Topicul l am deschis pt o părere din partea dvs celor de pe acest site ,in natura sa mi dea un sfat . V am înțeles punctul de vedere , am înțeles si ce se poate întâmpla, cât si ce ar trebui sa fac eu . Va mulțumesc tuturor pt eventualele răspunsuri.

adriandimitriu a scris:

În acest caz de ce ați deschis topicul? Nu s-a achitat nici o sumă, nu s-a predat terenul, deci doar s-a semnat o hârtie? Martorii de regulă semnează pentru a confirma plata.

Ionela2484 a scris:

1997 imi cer scuze . Si nu ,n am știut de toate acestea.

dorumihalache a scris:

Poate acum după 8 ani. Nu trebuia să includeți respectiva suprafață de teren în masa succesorală, mai ales dacă ați avut cunoștință de tranzacție. Hm !

Alte discuții în legătură

Lipsa teren fital fital Am si eu o intrebare: locuiesc la casa si vecinul din fata mi-a tot spus ca, dupa schita de proprietate, nu ii iese suprafata de pamant. Intentia lui este de a ... (vezi toată discuția)
Cum pot demonstra ca am dreptate? Cati Lapusneanu Cati Lapusneanu BUNA ZIUA .CE POT FACE SA DEMONSTREZ CA VECINII AU INTRAT PE PAMANTUL NOSTRU ABUZIV DEOARECE EI SI-AU CONSTRUIT ZIDUL TEMELIEI PE HAT RIDICAND CASA ,IAR ... (vezi toată discuția)
Cerere de revizuire sau anulare uzucapiune ? muraruelena muraruelena - am o hotarare de reconstituire a dreptului de proprietate al meu asupra terenului autorilor mei ( teren intravilan ). - este vorba despre un teren ... (vezi toată discuția)