Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

In 2017 socrul meu a vândut 500mp unui vecin printr-un act sub semnătura privata ...

Buna ziua ! In 2017 socrul meu a vândut 500mp unui vecin printr un act sub semnătura privata ,neavând cadastru si carte funciară. In urma cu 3 ani socrul a decedat ,mostenitori ramanand sotul si soacra, pt taxa de succesiune am facut toate demersurile ,cadastru si carte funciara pe intreaga proprietate,inclusiv acea bucata de pamant,pt ca n a luat o in posesie acel vecin. Intre timp am si construit pe acel pamant . Acuma dupa 28 de ani,vecinul se trezește ca si vrea pământul.
Ce pot face in acest caz si in ce măsură poate revendica acea bucata de pamant?
Mulțumesc pt raspuns!
Cel mai recent răspuns: Ionela2484 , utilizator 09:14, 3 Decembrie 2025
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu are sanse in instanta, daca va da in judecata, aveti nevoie de avocat. Daca ar fi posedat terenul, sansele erau de partea lui, dar asa...exista si un termen de prescriptie, el ar fi trebuit sa actioneze in jidecata pt a-si face acte, de multi ani, nu acum dupa aproape 30 in conditiile in care terenul nu e nici in posesia lui.
Ca sa fiti corecti, ar trebui sa ii dati banii inapoi la valoarea actualizata a sumei, asta daca aveti indicii ca chiar a platit.
Mulțumesc!

gi-jane2 a scris:

Nu are sanse in instanta, daca va da in judecata, aveti nevoie de avocat. Daca ar fi posedat terenul, sansele erau de partea lui, dar asa...exista si un termen de prescriptie, el ar fi trebuit sa actioneze in jidecata pt a-si face acte, de multi ani, nu acum dupa aproape 30 in conditiile in care terenul nu e nici in posesia lui.
Ca sa fiti corecti, ar trebui sa ii dati banii inapoi la valoarea actualizata a sumei, asta daca aveti indicii ca chiar a platit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lipsa teren fital fital Am si eu o intrebare: locuiesc la casa si vecinul din fata mi-a tot spus ca, dupa schita de proprietate, nu ii iese suprafata de pamant. Intentia lui este de a ... (vezi toată discuția)
Cum pot demonstra ca am dreptate? Cati Lapusneanu Cati Lapusneanu BUNA ZIUA .CE POT FACE SA DEMONSTREZ CA VECINII AU INTRAT PE PAMANTUL NOSTRU ABUZIV DEOARECE EI SI-AU CONSTRUIT ZIDUL TEMELIEI PE HAT RIDICAND CASA ,IAR ... (vezi toată discuția)
Cerere de revizuire sau anulare uzucapiune ? muraruelena muraruelena - am o hotarare de reconstituire a dreptului de proprietate al meu asupra terenului autorilor mei ( teren intravilan ). - este vorba despre un teren ... (vezi toată discuția)