Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Eu sunt in proces de divorț cu soția mea.Am vreo șansă să ...

Eu sunt in proces de divorț cu soția mea.Am vreo șansă să îl pot da in judecată pe actualul concubin pentru că mi-a distrus familia?
Cel mai recent răspuns: Alessandra Banu , Avocat 18:21, 4 Decembrie 2025
Decizia unui soț de a părăsi căsnicia nu poate servi drept temei pentru o acțiune în justiție împotriva terțului (concubinul), deoarece sancțiunea pentru încălcarea obligației de fidelitate se aplică în cadrul procesului de divorț. Cu toate acestea, ați putea formula o acțiune împotriva concubinului dacă acesta a săvârșit o anumită faptă ilicită la adresa dvs., bazată pe un act distinct, separat de simpla relație de concubinaj.
Ultima modificare: Joi, 4 Decembrie 2025
Alessandra Banu, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

M am despărțit de șapte ani de sotie dar nu am divorțat , ... Gabi 12 Gabi 12 M am despărțit de șapte ani de sotie dar nu am divorțat , intre timp am făcut o casa cu actuala concubina , soția are dreptul și la casa dobândită cu ... (vezi toată discuția)
Suspendare divort MgcMarius MgcMarius Credeți ca ar trebui suspendat un divort cu minori dacă la acceasi instanta se afla pe rol un proces de tagada de paternitate? Divorțul a început initial ... (vezi toată discuția)
O mamica , casatorita legal , desparta de sotul legal , traieste ... coradora coradora O mamica , casatorita legal , desparta de sotul legal , traieste in concubinaj cu un alt barbat , in urma relatiei de concubinaj rezultand un copil , ce sanse ... (vezi toată discuția)