Am o datorie (am primitexecutarevsiita)npesuma de 20807, atat la serviciucatrsi acasa. In actele de acasa apare si somatia imobiliare pe partea mea. Ce se intampla. Mie mi se va opri automat de la serv 30% din valoare. Se poate pune sechestru daca acit din salariu poprirea?
Daca ati ajuns in executare silita , inseamna ca nu v-ati achitat datoriile la timp . In acest caz , creditorul are dreptul sa-si recupereze sumele in cel mai scurt timp , prin executor . Iar acesta ( executorul ) poate executa SIMULTAN orice bun , salariul , conturi bancare , etc. .… Practic , orice detineti .
asta stiu, mi sa spus de la serviciu ca mi se va opri 30%
din salariu dar ma sperie ca somatia imobiliara venita cu restul actelor ma obliga sa achit toata suma min 15 zile
Binenteles , dupa 90 zile de intarziere , creditorul a declarat creditul scadent anticipat . Asta inseamna ca nu mai aveti rate , ci datorati intreaga suma la acea data . Si creditorul are dreptul sa-si incaseze tot ce datorati , executandu-va orice bun pe care il aveti ,in cel mai scurt timp . Poate , in acelasi timp , sa va vanda la licitatie casa , masina , sa va goleasca conturile , si orice mai detineti , plus cota legala din salar . Toate deodata . Asta inseamna executare silita , nu doar o poprire pe salar .Doar popririle din veniturile care va asigura subzistenta ( salariu , pensie ) se retin intr-o cota fixa prevazuta de lege - pentru o singura poprire , 33% - , restul , in totalitate . Pare ca multi oameni nu stiu la ce se expun atunci cand risca o executare silita , nu-i deloc de gluma . Executorul a fost generos sa va dea 15 zile ragaz , putea sa va acorde o singura zi , sau 48 de ore … Nu platiti toata suma in acel termen - face formele de scoatere la licitatie a bunurilor . Merge repede …
Somatie imobiliara
bugsynel
buna seara!
am si eu o problema si sper ca ma puteti ajuta: am avut un credit de nevoi personale in val de 20 000 lei in care nu am avut ipoteca sau gaj ... (vezi toată discuția)