avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 147 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită somatie imobiliara
Discuție deschisă în Executare silită

somatie imobiliara

buna seara!
am si eu o problema si sper ca ma puteti ajuta: am avut un credit de nevoi personale in val de 20 000 lei in care nu am avut ipoteca sau gaj vreun imobil. dupa o perioada nu am platit ceva timp (lipsa financiara) si mi-a sosit acasa o somatie in care prevedea poprirea pe salariu si ca nr contractului meu a ajuns in faza de executare.mi s-a facut si inca mi s face poprirea pe salariu.totodata am primit acasa de la un birou ex judecatoresc in care mi se aduce la cunostinta ca in termen de max 15 zile va trebui sa platesc cheltuielile de judecata + creditul integral .in caz contrar se va proceda la executarea silit a bunului imobil teren constructii etc. intrebarea mea este : daca mi s-a facut poprirea pe salariu de ce ma mai someaza cu casa si c pot face in astfel de conditii? va multumesc!
Ultima modificare: Marți, 20 Octombrie 2015
bugsynel, utilizator
Cel mai recent răspuns: IMicro Bucuresti , Consilier juridic 08:39, 22 Octombrie 2015
Cel mai probabil creditorul a solicitat executarea silita simultan prin poprire, mobiliara si imobiliara; de aceea vi s-au poprit conturile si imobilul este scos la vanzare.
Trebuie sa depuneti in termen de 15 zile (de la primirea somatiei respective) contestatie la executare la judecatoria de domiciliu. In aceasta mentionati toate motivele pt care considerati ca judecatorul trebuie sa anuleze ezecutarea.
Buna seara,

Asa cum vi s-a spus anterior, probabil a fost solicitat ca executarea sa se efectueze simultan. De asemenea, conform Codului de procedura civila, daca debitul depaseste suma de 10.000 de lei pot fi executate si bunurile imobile ( pot fi executare si ptr un debit sub aceasta suma, dar trebuie indeplinite o serie de conditii).
Ce trebuie sa stiti este faptul ca aceasta somatie de 15 zile se noteaza in Cartea funciara a imobilului, impiedicandu-va astfel sa puteti instraina imobilul. Astfel, in majoritatea cazurilor notarea somatiei de 15 zile se face mai mult ca o masura de siguranta, fara a se continua neaparat procedura pentru scoaterea la licitatie a imobilului.
De asemenea, luati in calcul daca debitul dvs. a scazut sau sumele poprite nu sunt suficiente decat pentru a acoperii dobanzile si penalitatile. Un alt aspect important este daca imobilul este de interes pe piata imobiliarata ( este situat intr-o zona buna, etc)
Ipoteca imobiliară sau mobiliară ( gajul pe vechiul cod civil ) conferă doar drept de preferință.

Orice creditor vă poate executa orice bun al dvs., dacă are titlu executoriu împotriva dumneavoastră.

Ce puteți face? Să găsiți o soluție să plătiți, sau să căutați dvs un cumpărător pentru bunuri, ca să puteți obține un preț bun.

Nu cheltuiți banii pe avocați, cel mult puteți întârzia o vreme executarea, dar creditorul nu pierde nimic, creanța va crește continuu prin adăugarea de dobânzi și penalități.
Va multumesc pentru informatii! Ceea ce nu am precizat este ca executorul nu a fost de acord sa cadem la o intelegere amiabila deoarece as fi fost dispusa sa platesc si 500-700 ron / luna sa pot termina .... Acum mi s-a propus sa fac o refinantare aceluiasi credit in care sa pun ipoteca casa si sa pot plati in continuare rate timp de cativa ani buni,ceea ce nu vreau absolut ce s-ar intampla.O alta optiune ar fi sa fac un contract de plata esalonata de 1000 lei/luna. Ar mai putea fi vreo "chichita" si in acest contract ? Pentru ca am impresia ca vor sa-mi ia casa cu orice pret...
Dacă datoria dvs față de ei este peste 10,000 lei vă pot executa casa. Numai citind acel act vă putem spune dacă este vreo chichiță, dar cel mai probabil nu este. Vor doar să își recupereze creanța cât mai repede.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am un credit ipotecar pe un apartament. În caz de neplata a ... alexandrugeorgescu1 alexandrugeorgescu1 Am un credit ipotecar pe un apartament. În caz de neplata a obligațiilor, în ce ordine se recuperează sumele? Adică executarea silită a imobilului și ... (vezi toată discuția)
Executare silita mihaelavrinceanu mihaelavrinceanu daca o banca a pus poprire pe veniturile debitorului si a girantilor,banca are voie sa faca executare silita si la imobilul unui girant.Mentionez ca la ... (vezi toată discuția)
Executare silita credit ina_tin ina_tin Buna seara. In 24.05.12 mi s-a comunicat de catre executor somatia privind executarea silita inceputa la cererea bancii din data de 02.04.12, a creditului ... (vezi toată discuția)