Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Aș dori să solicit opinia dvs. juridică în legătură cu ...

Aș dori să solicit opinia dvs. juridică în legătură cu o situație privind limita unui teren situat în judetul harghita

Terenul este măsurat și limita este stabilită pe teren; un vecin a semnat procesul-verbal de vecinătate, însă celălalt vecin refuză să semneze documentul.

Întrebarea mea este dacă procedura de intabulare poate continua fără semnătura acelui vecin, în condițiile în care topograful menționează în documentație că vecinul a fost notificat, dar a refuzat semnarea („vecinul a fost notificat, dar a refuzat semnarea”). De asemenea, aș dori să știu dacă este necesară o procedură suplimentară la primărie (proces-verbal de vecinătate) sau un alt demers formal.

Vă rog să-mi comunicați ce opțiuni juridice am în această situație și dacă este necesară reprezentarea de către un avocat.

Vă mulțumesc anticipat pentru răspuns!
Expertul o sa depuna documentatia cu dovada notificarii si refuzului vecinului. Nu aveti nevoie de avocat in aceasta etapa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proces verbal de vecinate - a venit un nou proprietar care a ... Kovacs J. Istvan Kovacs J. Istvan Proces verbal de vecinate - A venit un nou proprietar care a achizitionat un imobil in imediata vecinatatea noastra cerand cu insistenta sa ii semnam un proces ... (vezi toată discuția)
Procedura cadastru ailenicristiangabriel ailenicristiangabriel buna ziua cadastrul unei supratete de teren ,nedelimitata fizic ,in intravilan ,se face in prezenta vecinilor ,intocmindu-se procesul verbal de vecinatate? (vezi toată discuția)
Granituire? Nelamuritul Nelamuritul Buna ziua. Am cumpărat un teren intravilan care este mărginit pe trei laturi cu garduri. Ulterior, am măsurat din curiozitate terenul respectiv și am ... (vezi toată discuția)