Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

În ce cont se face plata pensiei alimentare dupa ce copilul implineste 18 ani?

dupa ce copilul implineste 18 ani (elev la liceu)- in ce cont se va face plata pensiei alimentare ? in contul mamei ( cu care locuieste) sau intr-un cont nou unde titular este copilul devenit major ? divortul a fost pe cale amiabila- la notar.
Ultima modificare: Duminică, 7 Decembrie 2025
juan123, utilizator
Cel mai recent răspuns: Adrian ALBU , Avocat 20:10, 7 Decembrie 2025
După împlinirea vârstei de 18 ani, copilul devine titularul dreptului la întreținere dacă se ăla în continuarea studiilor, astfel că plata pensiei alimentare ar trebui efectuată direct în contul copilului major. Virarea în continuare în contul mamei ar trebui să fie posibilă dacă există acordul expres al copilului (ideal în scris), întrucât mama nu mai are calitate de reprezentant legal după majorat, copilul dobândind capacitate deplină de exercițiu
Puteți trimite direct în contul copilului sau prin orice modalitate conveniți cu el.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se acorda pensia alimentara a copilului dupa 18 ani daca acesta este inca elev carro carro Copilul meu implineste luna acesta 18 ani si este inca elev , trece in clasa XII. Mai are un an de liceu si apoi, sper sa merga la facultate. Primeste pensie ... (vezi toată discuția)
Pensie intretinere minor dandascalu44 dandascalu44 buna ziua, am o hotarare de divort, definitiva, conform caruia mi s-a stabilit plata pensiei de intretinere pentru copil, pana la implinirea varstei de 18 ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara - copil major MAlexandra_1981 MAlexandra_1981 Buna ziua, In cazul unui copil care implineste 18 ani, pensia alimentara/ de intretinere se poate vira direct copilului? Este imperativ ca pensia sa fie ... (vezi toată discuția)