Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Angajatorul meu mi-a adus în data de 03.12.2025 ...

Bună ziua ,angajatorul meu mi-a adus în data de 03.12.2025 prin care mi-a adus la cunoștință că după terminarea celor 20 de zile de preaviz îmi desființează postul "pentru reorganizarea firmei și scăderea vănzărilor " , lucru care nu este real ,fiindcă vănzări a avut destule , adevăratul motiv este ,că persoana în locul căreia mă angajat pe mine trebuia să se pensioneze ,dar după ce și-a văzut decizia , a renunțat să plece și a rămas la 8 ore. Nu mi se pare corect ce sa întâmplat ,să te țipe așa înainte de Crăciun , și aș dori să îi acționez în judecată ! Ce îmi recomandați?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 05:44, 8 Decembrie 2025
Dupa ce veti primi decizia de concediere aveti la dispozitie 45 de zile pentru a o contesta in instanta , Tribunalul in raza caruia aveti domiciliul.

Desfiinţarea locului de muncă trebuie să fie efectivă şi să aibă o cauză reală şi serioasă. Dvs trebuie sa dovediti ca , desfiinţarea locului de muncă nu este efectivă şi nu are la baza o cauză reală şi serioasă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vă rog să mă ajutați cu următoare situatie:un angajat este ... OANA_BD OANA_BD Vă rog să mă ajutați cu următoare situatie:un angajat este amenințat ca î se dezfiinteaza postul=director de vânzări pe o anumita zona .Dar postul de ... (vezi toată discuția)
Concediere in aceasta perioada Senamiu Senamiu Am primit o notificare in care sunt anuntata ca incepand cu data de 13.04.2020 voi intra in preaviz deoarece nu mai au nevoie de serviciile mele ca au ... (vezi toată discuția)
Intrebare decizie preaviz Andrei_Mihail Andrei_Mihail Buna seara! Vreau sa marturisesc problema mea, sper sa nu ma lungesc prea mult. Sunt angajat in functia de operator calculator la o firma, unde ma ocup de ... (vezi toată discuția)