Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Buna ziua. Se poate iesi la pensie la 63 si daca se reduce ceva ...

Buna ziua. Se poate iesi la pensie la 63 si daca se reduce ceva pentru mamele care au 2 copii?

Persoana a implinit 61 , ar trebui sa mai lucreze 2 ani cel putin.
Iar in noua lege sa precizeaza ca: „Femeile care au realizat stagiul complet de cotizare contributiv și care au născut și crescut copii până la vârsta de 16 ani beneficiază de reducerea vârstei standard de pensionare”.
Deci, intrebarea este daca are aceste conditii poate iesi la pensie la varsta de 16 ani?

Multumesc

Cel mai recent răspuns: CHKa , utilizator 12:50, 8 Decembrie 2025
Daca s-a nascut in 1964 , varsta standard de pensionare este intre 62 ani si 7 luni si 62 ani si 9 luni , depinde de luna nasterii ( pe care nu ati specificat-o ) . Pentru 2 copii , varsta standard de pensionare se reduce cu 1 an ( 6 luni/copil ) . Aplicarea acestei reduceri se face numai daca are indeplinit stagiul complet de cotizare CONTRIBUTIV ( ani de munca efectiva ) , care , in cazul sau , este intre 33 ani si 6 luni si 33 ani si 11 luni , depinzand tot de luna in care s-a nascut . Daca veniti cu date exacte ( data nasterii si stagiul contributiv realizat ) , se poate calcula cu exactitate .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

a întrat în vigoarea lege pensiilor cu copii? ... Simonaelena37@ Simonaelena37@ Bună seara! A întrat în vigoarea lege pensiilor cu copii? Mama are 61 de ani și 4 copii ,tatăl meu are 38 de ani și 9 luni de munca cotizati.Are dreptul ... (vezi toată discuția)
Ce stagiu de cotizare trebuie , pentru femeile cu copii, ca sa ... Em77 Em77 Ce stagiu de cotizare trebuie , pentru femeile cu copii, ca sa poată ieși mai devreme la pensie? (vezi toată discuția)
Se acorda o reducere la vârsta de pensionare pt femeile care ... sammy44 sammy44 Se acorda o reducere la vârsta de pensionare pt femeile care au născut . Eu am 24 ani și 3 luni vechime , beneficiez de cele 6 luni de reducere? Sunt ... (vezi toată discuția)