Doresc sa vand un apartment.
Avans 70% si restul de achitat in 3 luni.
Cumparatorul dorește sa ia in primire apartamentul imediat și să-l folosească, iar eu sunt de acord.
Ce soluții de antecontract as avea, fără a pierde dreptul de proprietate până la data limită, când cumpărătorul trebuie să achite tot?
Antecontract nu inseamna vanzare. Inseamna doar promisiunea de vanzare, respectiv cumparare.
Deci dvs veti ramane proprietar pana la data semnarii contractului de vanzare/cumparare cu toate avantajele si dezavantajele care decurg din asta.
Exista si posibilitatea unui contract de vanzare/cumparare cu plata finala la un anumit termen. Pentrru diferenta dvs veti avea ipoteca pe acel apartament.
Insa, desi solutii legale sunt, nu uitati ca legea nu se aplica automat si instant.
Daca faceti antecontract, aveti grija la clauze. In mod uzual, in cazul in care tranzactia nu se finalizeaza din cauza cumparatorului acesta pierde avansul, insa daca nu se finalizeaza din cauza vanzatorului acesta trebuie sa plateasca dublul avansului.
Eu va sfatuiesc sa nu faceti asta, mai ales daca nu aveti o relatie de rudenie sau prietenie cu viitorul cumparator. Sunt tot felul de oameni. Va treziti ca peste 3 luni se plange ca aude nu-stiu-ce teava, sau ca nu i-ati spus ca la intretinere se mai strange nu-stiu-ce fond, sau ca vecinul de sus e zgomotos si fel de fel ca sa va forteze mana sa mai lasati din pret.