Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Bună seara, am următoarea întrebare referitoare la pensia ...

Bună seara, am următoarea întrebare referitoare la pensia de urmaș: sotul meu a decedat in 24 octombrie 2025, am depus cererea pt pensie de urmaș in 03 noiembrie 2025. Cu ce dată se acorda pensia de urmas?
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 23:34, 8 Decembrie 2025
Luna și anul nașterii d-voastră. Soțul era pensionar?
Daca sunteti indreptatita , conform legii , sa primiti acest fel de pensie , o veti primi incepand cu 03.11.2025 - data depunerii cererii .
Anul nașterii mele este 1956 și aveam calitatea de pensionar și eu și soțul meu.

Carp Mircea a scris:

Luna și anul nașterii d-voastră. Soțul era pensionar?

Anul nașterii mele este 1956 și aveam calitatea de pensionari și eu și sotul meu.
Începând cu 01/11/2025.
Răspunsul se regăsește la art.90(4) lit.c) din legea 360/2023.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Daca esti vaduva ai drept la pensie de urmas? Dorel Munteanu Dorel Munteanu Sant vaduva de 10 ani fara pensie de urnas fara nici un loc de munca fara nici un ajutor din partea statului.....chiar daca sotul meu are vechime cand a ... (vezi toată discuția)
Pensie de urmas constantinmaria constantinmaria buna ziua! sotul meu a decedat acum 2 luni anul 2011 nu pot beneficia de pensie de urmas desi am 55 de ani stiu ca era legea ca pot beneficia...sunt casnica,va ... (vezi toată discuția)
Pensie de urmas onciuadrian onciuadrian Buna seara, As avea si eu o nelamurire in legatura cu pensia de urmas. Din nefericire tatal prietenei mele a decedat acum 5 luni de zile, el fiind ... (vezi toată discuția)