avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1759 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Cum as putea sa ies din asociatia de proprietari?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Cum as putea sa ies din asociatia de proprietari?

Eu cu asociatia de proprietari numai am nici o treaba, locuiesc la bloc, dar mi-am facut canalizare pentru apa rece separat, gazul este separat, iar tevile de caldura sunt taiate de la subsol, mai ramane de platit lumina de pe scara si femei de serviciu. De un an n-am mai dat pe acolo si cand am trecut in aceasta luna pe acolo m-am trezit cu 6 mil de plata la asociatie. M-am dus si le-am cerut fisa si nu au vrut sa mi-o dea. O anomalie pe care am vazuto la calcul este apa reziduala unde ma calculeaza asociatia, desi eu o platesc separat la RAGC, iar pe langa asta nici nu vin sa mai afiseze lunar cheltuielile legate de scara.
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 15:14, 19 Februarie 2010
pentru ce doriti dv. ... trebuie ca 50%+1 din proprietarii de pe scara/bloc trebuie sa doreasca acest lucru.
Vor mai multi, problema este ca un singur apartament inca mai primeste caldura de la CET, dar mi se pare ilogic sa platesc niste cheltuieli pentru care eu nu beneficiez de nimic, sa platesc salariile la cei din asociatie ( presedinete, administrator) fara sa ma ajute pe mine intr-un fel, atata timp cat eu am contract separat cu furnizorii si nu numai eu, mai sunt si alti locatari. Iar un alt lucru care ar fi logic este ca intre asociatie si un proprietar sa existe un contract in care sa se stipuleze serviciile pentru care le platesc si obligatiile pentru ambile parti.
Orice proprietar de apartament are niste vecini cu care are pereti comuni. Terasa blocului este comuna. Canalizarea este comuna. Casa scarii, liftul, subsolul sunt comune. Si usa de la intrare si peretii exteriori ai blocului. Si multe alte lucruri sunt comune intr-un bloc.
Asociatia de proprietari administreaza aceasta proprietate comuna a blocului. Intretinerea curateniei, reparatiile tuturor partilor, suprafetelor si instalatiilor comune se realizeaza prin intermediul asociatiei.
Nu puteti sa iesiti din asociatie decat formal. In fapt ramaneti acolo ca nu puteti sa va separati cu peretii de vecinii de sus, de jos, stanga, dreapta

Totusi se poate iesi din asociatie prin vanzarea apartamentului sau asa cum ies pensionarii din plataX-(
Ultima modificare: Marți, 16 Februarie 2010
Adriantot, moderator
Ca act de vointa liber exprimat si materializat ,dvs a-ti dispus mutarea in imobil care reprezinta o entitate juridica compusa din mai multe proprietati private care constituie un ansamblu si prin partile comune .
Partile comune , calea de acces,subsol tehnic,casa scarii ,uscatorii, terasa,etc sunt componente auxiliare ale edificiului imobilului ale caror costuri de intretinere se repartizeaza/individualizeaza ,in raport de cota indiviza ,tuturor proprietarilor.
Pretentia dvs de iesire din asociatie cu scopul declarat de a nu mai achita contravaloare costuri parti comune ,este netemeinica si nu este prevazuta de dispozitiile in vigoare.
Poate fi acceptata opinia ca dvs ''cu asociatia de proprietari nu mai aveti nici o treaba'' ,dar totodata recunoasteti ''mi-am facut canalizare apa rece separat,..mai ramane de platit lumina de pe scara si femeia de servici ''
Pe langa lumina de pe scara si femeia de servici ,mai va revine obligatia legal prevaazuta de achitare costuri caldura,diferente apa.
Este de preferat sa achitati sumele restante pentru a preintampina majorarea sumelor cu valoarea penalizarilor si obligarea asociatiei de actionarea dvs in instanta pentru recuperare restante.
Este nelegal si mai putin moral fata de proprietarii din imobil ,sa sustineti ca nu platiti cote intretinere parti comune ,cand accesul la proprietatea dvs ,
obligatoriu impune traversarea si parcurgerea unor spatii comune
Indiferent de statutul dvs de locatar permanent sau ocazional,va revine obligatia sa respectati hotararile adoptate de adunarea generala referitor la salarii presedinte,etc
Eventualele numultumiri ,in calitate de proprietar aveti dreptul legal prevazut a le aduce la cunostiinta si discutia adunarii generale,care de regula se convoaca in trimestrul I al fiecarui an.
Ultima modificare: Miercuri, 17 Februarie 2010
ynocentta, utilizator
catalin ciobanu a scris:

pentru ce doriti dv. ... trebuie ca 50%+1 din proprietarii de pe scara/bloc trebuie sa doreasca acest lucru.

Iesirea din asociatie se face ca si intrarea, prin libera alegere exprimata, fara a avea acordul cuiva. Faceti confuzii!

Alte discuții în legătură

Repartizare cheltuieli reparații Alexandru Munteanu Alexandru Munteanu Stimați colegi, Intr-o asociatie de proprietari cu mai multe scari se poate face repartizarea unora dintre cheltuieli in special cele cu privire la ... (vezi toată discuția)
Repartizarea cheltuielilor la asociația de proprietari: cum se plătesc pierderile de apă și reparațiile de la subsol dacă sunt proprietari cu coloană de alimentare individuală? CAlexandraRaluca CAlexandraRaluca Buna seara! Problemele noastre , ale locatarilor, au început în luna iulie când o țeavă de la subsolul blocului s a spart. Că prin minune după părerea ... (vezi toată discuția)
Spatii comerciale obligate la plata administratorului ? Robert58 Robert58 Buna ziua ! In conditiile existentei la parterul imobilului a mai multor spatii comerciale, stiut fiind faptul ca acestea platesc separat gunoiul, nu ... (vezi toată discuția)