avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1681 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Cum as putea sa ies din asociatia de proprietari?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Cum as putea sa ies din asociatia de proprietari?

Eu cu asociatia de proprietari numai am nici o treaba, locuiesc la bloc, dar mi-am facut canalizare pentru apa rece separat, gazul este separat, iar tevile de caldura sunt taiate de la subsol, mai ramane de platit lumina de pe scara si femei de serviciu. De un an n-am mai dat pe acolo si cand am trecut in aceasta luna pe acolo m-am trezit cu 6 mil de plata la asociatie. M-am dus si le-am cerut fisa si nu au vrut sa mi-o dea. O anomalie pe care am vazuto la calcul este apa reziduala unde ma calculeaza asociatia, desi eu o platesc separat la RAGC, iar pe langa asta nici nu vin sa mai afiseze lunar cheltuielile legate de scara.
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 15:14, 19 Februarie 2010
Exista cazuri in care blocurile s-au desprins din asociatie, dar toti proprietarii trebuie sa fie de acord, se desemneaza o persoana care v-a primi facturile de la furnizori si el le aduc la cunostinta locatarilor costul serviciilor, iar pe baza consumului individual se calculeaza costurile pe locuinta, facuta de energie se imparte la nr de locuinte din acel bloc. Pentru bloc acest lucru ar duce la reducerea unor costuri.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
@dorup
respectam opinia dvs,dar ,
-cine desemneaza o persoana care va primi facturile ?(prestatorii de servicii emit facturi numai in baza contractelor de prestari servicii incheiate cu persoana juridica asociatia de proprietari)
- cine repartizeaza costurile serviciilor ?
- cine isi asuma responsabilitatea sa calculeze costurile pe locuinta ?
Independent de vointa tertilor ,legiuitorul a dispus o dispozitie in vigoare care trebuie respectata si aplicata unitar.
Incalcarea/neaplicarea dispozitiilor in vigoare atrage sanctiunile legal prevazute
dorup33 a scris:

Exista cazuri in care blocurile s-au desprins din asociatie, dar toti proprietarii trebuie sa fie de acord, se desemneaza o persoana care v-a primi facturile de la furnizori si el le aduc la cunostinta locatarilor costul serviciilor, iar pe baza consumului individual se calculeaza costurile pe locuinta, facuta de energie se imparte la nr de locuinte din acel bloc. Pentru bloc acest lucru ar duce la reducerea unor costuri.


Sunt convins de ceea ce spuneti dar mi se pare o gluma nu ceva viabil.
Cel care se ocupa cu ce se alege? Munca voluntara?
Impartirea facturii de energie la numarul de locuinte este discutabila? Ce se intampla cand exista un lift?
In cazul in care unul din proprietari nu plateste cum recuparati banii?
Cine garanteaza ca impartirea cheltuielilor este corect efectuata si daca nu este cum veti demonstra/rezolva?
Veti vota reguli de impartire a cheltuielilor, veti folosi legislatia in vigoare?

Sunt numai cateva intrebari, mai sunt multe.
Inteleg ca ati fost "Sef de scara", cu toate ca in legislatie nu a existat niciodata o asemenea functie, probabil si motivul pentru care nu ati fost implicat direct in ceea ce inseamna administrarea unui condominiu si probabil motivul pentru care vedeti atat de simpla solutia dumneavoastra. Asociatia este aproape echivalentul unei societati comerciale. Sunt asociatii (20-30 blocuri) care au rulajul mai mare decat al multor societati comerciale si cred ca viitorul va readuce in prim plan asociatiile mari dar bine controlate.
Asa zisa economie, la un moment dat, poate fi o cheltuiala mai mare decat cea pe care o suportati acum.
Ultima modificare: Joi, 18 Februarie 2010
RaDracones, utilizator
dorup33 a scris:

Cei care controleaza o asociatie la modul de calcul sunt cenzorii, care sunt desemnati de primarii, eu singurul lucru care il pot sa fac e sa depun o sesizare la primarie daca cred ca sunt nereguli, cred ca ar fi mai simplu ca fiecare bloc sa-si gestioneze fiecare cheltuielile si problemele fara interventia unei terte persoane ( asociatie)...

In ceea ce spuneti sunt cateva greseli si interpretari datorate necunoasterii legii si a functionarii asociatiilor de proprietari.
- cenzorii nu sunt desemnati de primarie ci sunt alesi de dumneavoastra in adunarea generala
- dv trebuie sa sesizati presedintele asociatiei, pe care l-ati ales si nu primaria
- fiecare bloc, scara sau condominiu isi gestioneaza singur "cheltuielile si problemele" prin asociatia propriei care este a acelui condominiu si nu este o "terta persoana".

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Repartizare cheltuieli reparații Alexandru Munteanu Alexandru Munteanu Stimați colegi, Intr-o asociatie de proprietari cu mai multe scari se poate face repartizarea unora dintre cheltuieli in special cele cu privire la ... (vezi toată discuția)
Repartizarea cheltuielilor la asociația de proprietari: cum se plătesc pierderile de apă și reparațiile de la subsol dacă sunt proprietari cu coloană de alimentare individuală? CAlexandraRaluca CAlexandraRaluca Buna seara! Problemele noastre , ale locatarilor, au început în luna iulie când o țeavă de la subsolul blocului s a spart. Că prin minune după părerea ... (vezi toată discuția)
Spatii comerciale obligate la plata administratorului ? Robert58 Robert58 Buna ziua ! In conditiile existentei la parterul imobilului a mai multor spatii comerciale, stiut fiind faptul ca acestea platesc separat gunoiul, nu ... (vezi toată discuția)