avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 652 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Taxa cumparare teren agricol
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Taxa cumparare teren agricol



As dori sa cumpar de la tatal meu un teren agricol ,aflat in ceva sat, de 1.5 hectare. As dori sa stiu cam cati bani as avea nevoie inainte sa intru pe usa unui notar. Mi s-a zis ca as ajunge undeva pe la 3000 RONI / hectar, ceea ce mi se pare o suma exagerata... din moment ce terenurile in aceea zona se vand doar cu 3000-5000 RONI ...
vorbesc aici de toate taxele, pt. contract vanzare-cumparare, pt. intabulare, cat las pt. taxa de timbru , cat las la notar, cat las la primarie,etc.
Cel mai recent răspuns: danike , utilizator 17:57, 18 Februarie 2010
in ceea ce priveste impozitul pe venitul din transferul proprietatilor imobiliare:

art. 77^1 Cod Fiscal
(1) La transferul dreptului de proprietate şi al dezmembrămintelor acestuia, prin acte juridice între vii asupra construcţiilor de orice fel şi a terenurilor aferente acestora, precum şi asupra terenurilor de orice fel fără construcţii, contribuabilii datorează un impozit care se calculează astfel:

a) pentru construcţiile de orice fel cu terenurile aferente acestora, precum şi pentru terenurile de orice fel fără construcţii, dobândite într-un termen de până la 3 ani inclusiv:

- 3% până la valoarea de 200.000 lei inclusiv;

- peste 200.000 lei, 6.000 lei + 2% calculate la valoarea ce depăşeşte 200.000 lei inclusiv;

b) pentru imobilele descrise la lit. a), dobândite la o dată mai mare de 3 ani:

- 2% până la valoarea de 200.000 lei inclusiv;

- peste 200.000 lei, 4.000 lei + 1% calculat la valoarea ce depăşeşte 200.000 lei inclusiv.

onorariul notarului nu il cunosc, dar puteti face o intrebare.
de asemenea, trebuie sa intrebati si la carte funciara cat va costa intabulare.
dupa ce deveniti proprietar va trebuie sa platiti anual un impozit la primarie, iar pentru asta va trebui sa consultati titlul IX cod fiscal sau sa intrebati la directia de taxe si impozite, pentru ca acest impozit difera in functie de mai multi indicatori (rang, zona, etc)




~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cat ma costa actele pt un apartament popamaryi popamaryi Buna ziua! Va rog sa ma ajutati cu : cat ma costa actele unui apartament de 40mp decomandat confort2,in drumul taberei,de 35000 e. cat ma costa ca si ... (vezi toată discuția)
Taxa catre stat ContSters56818 ContSters56818 In urma vanzarii unui imobil,care sunt taxele care se platesc catre stat de catre vanzator,respectiv cumparator? (vezi toată discuția)
Costuri vanzare apartament inainte de 3 ani corolar corolar Buna ziua, Am cumparat un apartament anul acesta si din cauze subiective doresc sa il vand. Stiti cumva ce costuri implica? (am inteles ca daca il vand ... (vezi toată discuția)