avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 669 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Comunicare Sentinta
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Comunicare Sentinta

Am avut ultimul termen la un proces privind Taxa auto pe data de 23.11.2009. In acelasi timp s-a stabilit si faptul ca am castigat (apare si pe portal.just.ro)
Problema mea apare, la faptul ca nici pana astazi Avocatul imi spune ca nu s-a facut comunicarea sentintei. Prin urmare nu se mai intampla nimic.

Rugamintea mea este sa-mi raspundeti la urmatoarele intrebari:
1) este posibil ca 3 luni sa nu ajunga o amarata de hartie?
2)ce pot sa fac in situatia asta, unde ma pot informa daca s-a facut comunicarea.
3)daca nu s-a facut comunicarea ce am de facut pentru a face ca aceasta sa apara.
4)exista vreun termen legal de comunicare a unei sentinte pentru Contncios Administrativ?
Cel mai recent răspuns: lbanias , utilizator 22:35, 1 Mai 2010
sentinta o ridicati de la arhiva judecatoriei sau tribunalului unde s-a judecat cauza.Faceti o cerere de eliberare a sentintei, cu un timbru judiciar si in 2/3 zile vi se elibereaza.O investiti cu formula executorie si o comunicati cu adresa de inaintare institutiei cu care v-ati judecat.Apoi asteptati punerea ei in aplicare.
va dorim succes
In principiu, o hotarare se motiveaza in termen de 30 de zile.
La arhiva instantei unde s-a aflat dosarul pe rol puteti vedea daca s-a realizat comunicarea sentintei.
Incercati sa mergeti in audienta la presedintele sau vicepresedintele instantei care a pronuntat sentinta cu un memoriu prin care sa solicitati urhentarea redactarii hotararii si implicit,a comunicarii acesteia catre dvs.
In general ,instantele se confrunta cu un numar mare de cauze sin sunt foarte aglomerate si acesta poate fi un motiv al intarzierii.
Va multumesc mult de informatii.

Mai am o mica intrebare. Daca dosarul s-a judecat cu al doilea prenume Constantin in loc de Cosmin (in actele depuse de noi apare numele corect dar pe portal apare greseala si la trimbunal in liste), celelalte doua (nume si primul prenume) fiind corecte.
Este o problema sau se va rezolva la momentulcomunicarii sentintei.

....frumos !!! parca aceasta data este ....magica ..si eu , in acceasi data am avut un termen ...la un minunat proces ....s-a solutionat , apare si pe site , dar nici pana acum nu am primit comunicarea !!!
...Intreband la arhiva , am fost informat ca nu s-a redactat .....sentinta ....si nu s-a motivat ...!!!
Foarte tare !!!! legea prevede niste termene de comunicare dar nu sunt valabile pentru ei , decat pentru noi atunci cand vrem sa depunem un apel , recurs sau o simpla actiune !!!!
...asta-i tara ......!!!! si saracii ..ce salarii au ......!!!!!( asta pe langa spagi )!!!!!
Ultima modificare: Miercuri, 17 Februarie 2010
ion-alin, utilizator

Alte discuții în legătură

Hotărâre judecătorească pronunțată: cum aflu care este situația dosarului meu? amalia79 amalia79 Buna ziua!Am fost intrun proces de succesiune,ca si parat,din anul 2015.Pe scurt,suntem trei frati care nu ne am pus deacord cu impartirea mostenirii ... (vezi toată discuția)
Contestatie decizie de concediere gabosiistvan gabosiistvan Buna. Este vorba de o decizie de concediere, pe care am contestat-o la tribunal si in data de 26 mai 2009 contestatia a fost admisa. De aici din cate stiu ar ... (vezi toată discuția)
Recurs tardiv concediere disciplinara? bobogeta bobogeta In data de 25.10.2012 a fost pronuntata sentinta cu respingerea contestatiei concedierii ,iar redactarea acesteia cu motivarile a fost facuta in data de ... (vezi toată discuția)