avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 330 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... contestatie decizie de concediere
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

contestatie decizie de concediere

Buna. Este vorba de o decizie de concediere, pe care am contestat-o la tribunal si in data de 26 mai 2009 contestatia a fost admisa. De aici din cate stiu ar urma ca decizia tribunalului sa fie comunicata, dupa care firma ar avea drept de recurs in timp de 10 zile. Numai ca din 26 mai nici pana azi, 18. septembrie Tribunalul din Tg-Mures nu a efectuat comunicarea sentintei.
Din cate stiu aceste litigii legate de Codul Muncii se trateaza in regim de urgenta... Si totusi, nimic. Sunt somer in continuare, si as dori sa stiu, totusi, ce este de facut in acest caz. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: smeagull , utilizator 16:44, 18 Septembrie 2009
In primul rand, verificati la arhiva Tribunalului daca judecatorul a redactat hotararea. In conditiile in care hotararea a fost redactata, solicitati arhivarului/grefierului sa va inmaneze un exemplar al acesteia. Se poate ca hotararea sa va fi fost comunicata insa, din diferite motive, sa nu fi ajuns la dumneavoastra.
Daca hotararea nu a fost redactata, solicitati o audienta la judecatorul care a judecat cauza caruia ii explicati problema dumneavoastra sau, puteti solicita o audienta la presedintele instantei.
Succes.
Problema este urmatoarea:din punct de vedere legal nu sunteti somer, intrucat hotararea pronuntata de instanta in cazul dvs. este definitiva de la pronuntare si executorie.
Insa, societatea nu o respecta asteptand sa o puneti in executare.
Aici intervine problema redactarii hotararii.
Este bine sa mergeti la tribunal si sa va interesati la arhiva daca hotararea este redactata.
Daca este redactata, e bine, intrucat puteti face copii pe care le veti legaliza si investi cu formula executorie...
Daca nu este redactata, puteti face cerere adresata presedintelui instantei in sensul rezolvarii problemei dumneavoastra.
In speta nu trebuie sa asteptati comunicarea sine die...
Chiar nu stiu ce sa fac... Am apelat la momentul respectiv si la un avocat pentru proces, care sa ma reprezinte. Si el imi tot spune si acuma, ca trebuie sa asteptam, deoarece noi am castigat doar in fond (nu stiu daca m-am exprimat bine), iar de sentinta definitiva nu poate fi vorba decat dupa ce expira termenul dat firmei in vederea dreptului la recurs. Neprimind nici una dintre parti sentinta, acest termen de recurs inca nici nu a pornit.
Si ca un motiv probabil pentru care nu s-a comunicat inca nimic poate fi perioada de concediu care tocmai a trecut, respectiv greva care tocmai se desfasoara.
Si timpul trece si trece, si este cam mult timp din februarie fara salariu....
Multumesc.

Cel mai probabil avocatul are dreptate, si a verificat si el din cand in cand, constatand ca hotararea nu a fost redactata.
Intr-adevar, este mult de la concediere pana la comunicare (mai ales cu vacanta, greve). Daca mai este si un caz complicat, la care judecatorul trebuie sa analizeze multe aspecte, dureaza.
Cand se va termina greva, incercati sa mergeti in audienta, sa urgentati redactarea hotararii.
Eu zic si sa va inarmati cu rabdare, pentru ca e probabil ca veti ajunge, intr-un final, la recurs, care din nou va dura...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Hotarare definitiva ioasaf ioasaf Buna ziua ! Va rog daca ma poate ajuta cineva cu pasii care trebuie urmati pentru ca o hotarare judecatoreasca sa ramana definitiva. In urma unui proces ... (vezi toată discuția)
Comunicare sentinta Cosmin Antohe Cosmin Antohe Am avut ultimul termen la un proces privind Taxa auto pe data de 23.11.2009. In acelasi timp s-a stabilit si faptul ca am castigat (apare si pe ... (vezi toată discuția)
Pronuntare decizie viomari viomari buna ziua, am avut un proces de partaj si a fost data decizia insa acasa nu mi-a fost comunicata aceasta desi au trecut 13 zile de la pronuntare .ce este de ... (vezi toată discuția)