avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 451 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Salarizare absolvent studii superioare, bugetar
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Salarizare absolvent studii superioare, bugetar

Sunt absolvent de studii superioare, promotia 2009/2010, cu licenta, si sunt nou angajat, primul loc de munca, intr-o institutie bugetara, incepand cu luna IANUARIE 2010, pe o pozitie care prevede studii superioare. Salarizarea a fost stabilita la 600 RON/luna.
Intrebare: care este cadrul legal in vigoare dupa care se stabileste nivelul meu de salarizare, pentru a verifica corectitudinea nivelului de salarizare acordat ?
Cel mai recent răspuns: georgidan , utilizator 13:50, 20 Februarie 2010
Bun, dar de ce sunt incadrat atunci numai cu salariul minim brut pentru sistemul bugetar? Cum se face diferentierea intre un absolvent de studii superioare cu licenta, incadrat pe un post care are prevazute studiile superioare si un muncitor necalificat ?
Daca cei doi din exemplul de mai sus se angajeaza in aceeasi zi din ianuarie 2010 si nu beneficiaza de nici un fel de sporuri de vechime, de conditii vatamatoare, etc., cum se face diferentierea la incadrare ??
In nici un fel#-o, pentru ca atat debutantul cu studii superioare cat si muncitorul necalificat aveau, anterior lui 01.01.2010, salariul de baza sub 705 RON (cu toate ca muncitorul necalificat poate avea spor de vechime mare si sa depaseasca salariului debutantului cu studii superioare#-o)
Dar cf HG nr 1051/10.09.2008, pt studii superioare exista un coeficient de 1,5-2. Deci salariu minim 900-1200 ron pt 8 ore/zi ? Conform ITM Timis [ link extern ]
Ultima modificare: Sâmbătă, 20 Februarie 2010
georgidan, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salariu de baza ContSters66817 ContSters66817 Buna ziua , cum se calculeaza un salariu de baza conform legii unice de salarizare aneza I/2 pentru un inspector debutant? Cum adica baza1.75? Cum se ... (vezi toată discuția)
Care este salariul unui consilier juridic asistent? mariamihaelailie mariamihaelailie Buna seara, As dori sa stiu care este salariul brut al unui Consilier Juridic Asistent t-Serviciul Contencios Administrativ, Juridic dintr-o primarie? Si ... (vezi toată discuția)
Asistent personal pt persoane cu dizabilitati simpatyk simpatyk Buna ziua Vreau sa stiu si eu cat trebuie sa primeasca un Asistent personal debutant cu studii medi pe noua lege de salarizare unitara. Care este cuantumul ... (vezi toată discuția)