avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 302 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Jurisprudenţă tip de lege
Discuție deschisă în Jurisprudenţă

tip de lege

Legea nr.329 din 2009 privind reorganizarea agentiilor...este lege organica?
Cel mai recent răspuns: Iosif Balint , Avocat 15:49, 5 Mai 2010
Nu este lege obisnuita (ordinara)
Constituția României, în art. 73 reglementează categoriile de legi. Enumerarea domeniilor în care se adoptă legi organice nu este una exhaustivă, cu atât mai mult cu cât chiar textul articolului prevede la lit. ”t) celelalte domenii pentru care în Constituție se prevede adoptarea de legi organice”
În legislația română găsim exemple de legi adoptate cu procedura legilor organice, deși domeniul de reglementare excede acestei sfere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legea 329/2009 - ordinara sau organica? blackjack blackjack In ce categorie de legi se poate incadra Legea 329/2009, ordinara sau organica? (vezi toată discuția)
Lege organica-lege ordinara Mariusalexandru Mariusalexandru Am si eu o nelamurire: Desi este ceva"de la sine inteles" unde pot gasi o reglementare in care sa se stabileasca expres o ierarhie intre legea organica si cea ... (vezi toată discuția)
Cod procedura fiscala kem kem Buna ziua, Va rog sa imi precizati daca actualul Cod de Procedura Fiscala face parte sau nu din categoria legilor organice. Eventual, va rog sa argumentati ... (vezi toată discuția)