avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 584 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Suspendare CIM pt.conc.ing.copil
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Suspendare CIM pt.conc.ing.copil

Esti obligat sa faci cerere de 'incetare suspendare' #-opentru conc.ing.copil pana la 2 ani pt.primul copil, daca intre timp s-a nascut al doilea si doresti suspendarea CIM pt.acesta???
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 16:46, 19 Februarie 2010
Nu, faci cerere de prelungire a suspendarii si anexezi acesteia copia dupa certificatul de nastere al celui de-al II lea copil.
Exista o baza legala, ori este doar "logica" ???????:">
Baza legala este Norma de aplicare a OUG 148/2005:
Art. 8. -
(1) In cazul in care persoana indreptatita, beneficiara a concediului si a indemnizatiei lunare pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani, respectiv 3 ani in cazul copiilor cu handicap, naste in aceasta perioada unul sau mai multi copii ori i se incredinteaza spre adoptie, i se incuviinteaza adoptia, i se dau in plasament unul sau mai multi copii ori este numita tutore, concediul pentru cresterea copilului, prevazut la art. 1 alin. (1) din ordonanta de urgenta, se prelungeste corespunzator pana la incheierea duratei de acordare pentru cel din urma copil, conform legii, a concediului si indemnizatiei pentru cresterea copilului.
(2) In situatia prevazuta la alin. (1) se acorda o singura indemnizatie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie de crestere copil pana la 2 ani maryd maryd Buna ziua, In prezent sunt in concediu de ingrijire copil pana la 2 ani, avand o fetita de 1 an si o luna. Sunt insarcinata in 2 luni, asa ca voi naste al ... (vezi toată discuția)
Maternitate raluca_anitas raluca_anitas am un copil de 1 anisor si sunt insarcinata in luna 2. mai beneficiez de ingrijirea copilului si maternitate? (vezi toată discuția)
O noua nastere in timpul ccc tancuramona tancuramona daca esti in postnatal si pana la terminarea celor 2 ani mai nasti un copil,poti sa ramai inca 2 ani in posnatal (vezi toată discuția)