avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 345 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... O noua nastere in timpul CCC
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

O noua nastere in timpul CCC

daca esti in postnatal si pana la terminarea celor 2 ani mai nasti un copil,poti sa ramai inca 2 ani in posnatal
Cel mai recent răspuns: orca , utilizator 21:12, 25 Februarie 2010
Da, veti beneficia de indemnizatia de crestere a copilului si pentru al doi-lea bebe.
1. Nu mai confundati termenii! Nu e vorba de concediu postnatal (asta s-a terminat de mult) ci de concediu crestere copil (CCC) pana la 2 ani.
2. Iata ce spune Norma de aplicare a OUG 148/2005:
Art. 8. -
(1) In cazul in care persoana indreptatita, beneficiara a concediului si a indemnizatiei lunare pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani, respectiv 3 ani in cazul copiilor cu handicap, naste in aceasta perioada unul sau mai multi copii ori i se incredinteaza spre adoptie, i se incuviinteaza adoptia, i se dau in plasament unul sau mai multi copii ori este numita tutore, concediul pentru cresterea copilului, prevazut la art. 1 alin. (1) din ordonanta de urgenta, se prelungeste corespunzator pana la incheierea duratei de acordare pentru cel din urma copil, conform legii, a concediului si indemnizatiei pentru cresterea copilului.
(2) In situatia prevazuta la alin. (1) se acorda o singura indemnizatie.
tancuramona a scris:

daca esti in postnatal si pana la terminarea celor 2 ani mai nasti un copil,poti sa ramai inca 2 ani in posnatal

Cu conditia sa depui actele - cerere pt aprobarea suspendarii cim si certificat de nastere pt al 2 lea copil- la angajator si primaria de domiciliu si doar dupa implinirea de catre primul copil a varstei de 2 ani.
Concediul postnatal - este concediul pe care vi l a acordat medicul specialist sau de familie, dupa nastere. Acesta cumulat cu cel prenatal - cel dinaintea nasterii copilului se acorda pt un numar de 126 de zile / total. Dupa expirarea acestora sau din a 43 zi de la nasterea copilului se poate solicita concediul in vederea cresterii copilului pina la 2 ani. Perioada in care va aflati acum.
Ultima modificare: Joi, 25 Februarie 2010
orca, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie crestere copil bebe 2 catalinaciobanu catalinaciobanu Buna ziua, Eu beneficiez in prezent de indemnizatie 85 % pt crestere copil ( am un baietel de 1 an si 9 luni ) si sunt insarcinata in 7 luni. Urmeaza sa nasc ... (vezi toată discuția)
Concediul pentru cresterea copilului monik1980 monik1980 sunt in ccc iar din dec. 2010 voi intra in al treilea na de ccc, bebele avand cateva probleme. in feb. 2010 voi naste al doilea bebe. ce indemnizatii voi primi ... (vezi toată discuția)
Indemnizatia al 2 lea copil dianaeuroct dianaeuroct buna ziua, am vazut niste raspunsuri pe forum , dar as vrea sa fiu sigura in cazul meu. am un bebe de 11 luni si sunt in concediu crestere copil de 2 ani . ... (vezi toată discuția)