avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 301 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe profit o firma suspendata mai plateste impozit forfetar?
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe profit

o firma suspendata mai plateste impozit forfetar?

daca firma este suspendata temporar pe o perioada maxima de 3 ani se mai plateste impozitul forfetar?
Cel mai recent răspuns: Ana Muntianu , Consultant fiscal 16:14, 1 Martie 2010
Conform ultimilor dispozitii ,da
Multumesc frumos!#-o
am o prietena care si-a suspendat anul trecut in toamna activitatea si nu mai plateste impozit forfetar.A fost scoasa de la Administratia fiscala .Asa ca nu mai inteleg,de ce unii care si-au suspendat activitatea nu mai platesc forfetarul iar altii trebuie sa plateasca?Ma intereseaza acest subiect ptr ca si eu am un SRL si doresc sa-i suspend activitatea ptr ca in tot cursul anului 2009 firma a fost pe pierdere.dar daca trebuie in acesti ani de suspendare sa platesc impozitul forfetar in continuare nu este o solutie.Atunci cred ca mai bine ar fi lichidarea firmei si infiintarea unei societati individuale,nu?
Prietena dvs., suspendandu-si activitatea pe firma in cursul anului 2009, a beneficiat de prevederile pct. 11^6 din Normele Metodologice, cu referire la art. 18 Cod Fiscal.

In ceea ce priveste societatile care intra in inactivitate temporara in cursul anului 2010, parerea mea este ca si acestea sunt scutite de plata impozitului minim, conform pct. 11^5 din Normele Metodologice:

11^5. Prevederile art. 18 alin. (2) din Codul fiscal nu se aplică societăţilor în inactivitate temporară înscrisă în registrul comerţului, conform prevederilor art. 237 din Legea nr. 31/1990 privind societăţile comerciale, republicată, cu modificările şi completările ulterioare. În situaţia în care contribuabilii intră în inactivitate temporară în cursul anului, prevederile art. 18 alin. (2) se aplică pentru perioada cuprinsă între începutul anului şi data când societatea înregistrează la oficiul registrului comerţului cererea de înscriere de menţiuni. Dacă perioada de inactivitate temporară încetează în cursul anului, contribuabilii aplică prevederile art. 18 alin. (2) de la data încetării inactivităţii temporare, corespunzător cu perioada din an rămasă până la 31 decembrie.


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit forfetar ga-ga ga-ga Buna ziua! Daca firma a avut suspendata activitatea pana la 1 septembrie 2009 -dupa 1 an jumate de pauza-trebuie sa plateasca impozit forfetar? si daca da cu ... (vezi toată discuția)
Impozit forfetar nicu 2009 nicu 2009 Cine stie precis,se plateste forfetar daca nu ai activitate dar nu ai suspendat firma ? (vezi toată discuția)
Impozit forfetar dandy_mihaela dandy_mihaela buna seara , ajutati-ma sa inteleg un lucru am suspendat activitatea firmei in august am platit impozit forfetar pe lunile respective , acum vine contabila si ... (vezi toată discuția)