avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 198 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale IMPOZIT forfetar
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

IMPOZIT forfetar

buna seara , ajutati-ma sa inteleg un lucru
am suspendat activitatea firmei in august am platit impozit forfetar pe lunile respective , acum vine contabila si imi spune ca de fapt chiar daca firma este suspendata pe o perioada de trei ani impozitul forfetar se plateste pana la sfarsitul lunii decembrie 2009 .simt ca o iau razna nu mai inteleg nimic cum sta treaba de fapt cu acest impozit
va multumesc
Cel mai recent răspuns: nucu$ , utilizator 21:47, 13 Octombrie 2009
Cred ca merita sa aratati contabilei:

Hotărârea de Guvern 488/2009:
“Prevederile art. 18 alin. (2) din Codul Fiscal nu se aplică societăţilor în inactivitate temporară înscrisă în Registrul Comerţului, conform prevederilor art. 237 din Legea nr. 31/1990 privind societăţile comerciale, republicată cu modificările şi completările ulterioare. În situaţia în care contribuabilii intră în inactivitate temporară în cursul anului, prevederile art. 18 alin. (2) se aplică pentru perioada cuprinsă între începutul anului şi data când societatea înregistrează la Oficiul Registrului Comerţului cererea de înscriere de menţiuni. Dacă perioada de inactivitate temporară încetează în cursul anului, contribuabilii aplică prevederile art. 18 alin. (2) de la data încetării inactivităţii temporare, corespunzător cu perioada din an rămasă până la 31 decembrie.”
Dupa ce citeste oferiti-i :coffee:

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit forfetar ga-ga ga-ga Buna ziua! Daca firma a avut suspendata activitatea pana la 1 septembrie 2009 -dupa 1 an jumate de pauza-trebuie sa plateasca impozit forfetar? si daca da cu ... (vezi toată discuția)
O firma suspendata mai plateste impozit forfetar? ilina mariana ilina mariana daca firma este suspendata temporar pe o perioada maxima de 3 ani se mai plateste impozitul forfetar? (vezi toată discuția)
Impozit forfetar nicu 2009 nicu 2009 Cine stie precis,se plateste forfetar daca nu ai activitate dar nu ai suspendat firma ? (vezi toată discuția)