avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 579 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediu medical de 5 luni pana acum in preaviz - cine ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu medical de 5 luni pana acum in preaviz - cine plateste???

Stimati cititori,

Va rog sa-mi spuneti ce prevede legea in urmatoarea situatieȘ
- am fost anuntat ca mi s-a restructurat postul in 2 octombrie ( pe 6 oct am primit pe e-mail preavizul ). Trebuie sa mentionez faptul ca au incercat sa-mi gaseasca nod in papura ca sa-mi dau demisia si nu am vrut.
- caut de lucru din octombrie si nu am gasit nimik, cu toate ca am fost la cateva interviuri
- am aflat ca-mi pot lua concediu medical si pana acum am beneficiat de 88 zile de concediu medical pentru mine si 48 zile de concediu pentru ingrijire copil
- incepand cu ultimul CM trimis angajatorul personal m-a tot suna sa-mi spuna sa renunt a mai lua CM, sa nu-i mai chinui ca nu mai plateste casa de asigurari, ci angajatorul, ceea ce stiu ca nu este asa - am vorbit cu el o singura data acum 3 saptamani
- intamplarea face ca baiatul sa fie chiar bolnavior si chiar mai am nevoie si stiu ca am si dreptul de a mai lua CM pt copil

I-am scris e-mail angajatorului, dar nu mi-a raspuns, in schimb intreaba toti colegii daca au vreun telefon al meu - telefon pe care il am la reparat. Sunt obligat sa mai comunic verbal cu el, dupa cat rau mi-a facut???

Va rog sa-mi spuneti cum stau lucrurile dpdv juridic si mai ales ce rau imi poate face??? Presupun ca nu-mi va da actele necesare pt depunere dosar somaj, sau nu mi le va da la timp sau gresit completate.....astfel pierzand banii o luna....

Multumesc si astept raspunsul specialistilor si celor ce au intampinat astfel de probleme
Cel mai recent răspuns: Antoanela Geaman , Avocat 14:44, 26 Februarie 2010
ART. 13 (1) Durata de acordare a concediului si a indemnizatiei pentru incapacitate temporara de munca, pentru fiecare tip de afectiune, este de cel mult 183 de zile in interval de un an, socotit din prima zi de imbolnavire.

(2) Incepand cu a 90-a zi concediul se poate prelungi pana la 183 de zile, cu avizul medicului expert al asigurarilor sociale.
Aveti grija cu termenul de 90 de zile de CM pentru ca veti avea de dat explicatii multe si amanuntite. In mod normal trebuie sa va informati angajatorul periodic. mai mult, un potential angajator, vazand cele intamplate, se va gandi mult inainte sa va angajeze...
care este nr legii care prevede cui ii revine obligatia de plata CM, in diverse cazuri???
angajatorul se poate sa nu vrea sa-mi mai primeasca CM???

stiti cumva???
Sa nu facem speculatii cu privire la ce va spune un posibil angajator , fiecare angajator are criteriile lui de selectie.
In fond copilul este bolnav si este de datoria mamei sa stea cu el.
va multumesc

sa inteleg ca legal, angajatorul nu are ce sa faca impotriva noului cm?

dar totusi, cine suporta plata cm in preaviz?
Dvs suportati primele 5 zile din primul certificat.
Restul il veti primi de la FNUAS (prin compensare)

Alte discuții în legătură

Ce fac dupa ce am totalizat 90 de zile de concediu medical ? ysmine ysmine Buna ziua, In urma unui accident vascular cerebral am totalizat 90 de zile de concediu medical, ce trebuie sa fac acum ? Intreb deoarece sunt nelamuriri de ... (vezi toată discuția)
Angajat cu multe concedii medicale smeagull smeagull Buna ziua, Ce poate face angajatorul in cazul in care un angajat are suspect de multe concedii medicale, pentru motiv medicale diverse? Se pot verifica ... (vezi toată discuția)
Certificate medicale peste 90 zile, fara aviz comisie, luna inchisa in payroll-ce se poate face? alina.simo alina.simo Buna ziua, Lucrez in domeniul payroll si as solicita un sfat legat de certificatele medicale peste 90 zile. Dupa incheierea payroll-ului de iunie, am ... (vezi toată discuția)