avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 717 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... informatii succesiune/ mostenire care este procedura
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

informatii succesiune/ mostenire care este procedura

Buna ziua!
Am nevoie de informatii cu privire la primii pasi ce trebuie efectuati la deschiderea unei succesiuni.
Mama mea a murit iar tatal meu vrea sa fie in regula cu actele deoarece a auzit ca pana la 6 luni trebuie sa deschida procedura de succesiune.(de fapt nici nu stim ce anume trebuie sa faca succesiune sau mostenire) Singurii lor copii sunt eu si fratele meu. Va rog daca ma puteti indruma ce are de facut tatal meu si ce acte are nevoie?
Va multumesc!
Cu stima, Mari Toma
Cel mai recent răspuns: maryglesnea , utilizator 11:58, 3 Martie 2010
buna ziua .
sotul supravietuitor si cei doi descendenti se vor adresa notariatului in a carui raza teritoriala defuncta si-a avut ultimul domiciliu .
in termen de 6 luni este important ca succesorii sa-si exprime optiunea succesorala.
aveti nevoie de actele de identitate, actele de proprietate, certificat de deces .
sau daca mostenitorii nu se inteleg asupra bunurilor se pot adresa instantei de judecata,
Bunurile ramase sunt bunuri proprii sau comune?
Buna seara!
Bunurile ramase sunt comune.Adica a parintilor mei. Sper sa nu fie cazul de neintelegeri. Vrem doar sa stim ce acte avem de facut. Succesiunea se face de catre sotul ramas? Copii au vreun rol ?
buna ziua!
la succesiune veti veni dvs, fratele si tatal dvs.
mergeti la un BNP cu actele de stare civila, certificat de deces, certificate de nastere, de casatorie dc este cazul, acte de proprietate, certificat de atestare fiscala pt imobile daca este cazul.

Alte discuții în legătură

Succesiune dupa bunic amarilys amarilys Buna ziua, Am si eu o intrebare. Urmeaza sa deschidem o succesiune dupa bunicul decedat, respectiv dupa partea care ii revine tatalui meu (la randul sau ... (vezi toată discuția)
Succesiunea,speta complicat. loredana marina loredana marina Buna ziua,am si eu o intrebare in legatura cu mostenirea,tatal meu tocmai a decedat pe data de 1.04.2010,fratele meu pe 18.02.2010 iar mama mea pe ... (vezi toată discuția)
Succesiune Claudia Monica Claudia Monica Noi suntem 4 frați(2 fete și 2 băieți)..Mama noastră a decedat de 19 ani și de abia acum tatăl nostru ne-a chemat la notariat pentru deschiderea ... (vezi toată discuția)