avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 208 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune dupa bunic
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune dupa bunic

Buna ziua,
Am si eu o intrebare. Urmeaza sa deschidem o succesiune dupa bunicul decedat, respectiv dupa partea care ii revine tatalui meu (la randul sau decedat), din mostenirea bunicului.
Bunica este sotia supravietuitoare, iar tatal meu mai are o sora. Nu inteleg exact cum se face impartirea apartamentului (fiindca el face obiectul succesiunii).
Un alt obiect al succesiunii il va face un teren (pe al carui titlu de proprietate sunt trecuti bunica, tata si sora tatalui). Mama, in cazul de fata are vreun drept la mostenire (apartament sau teren)?
Va multumesc anticipat:D
Cel mai recent răspuns: amarilys , utilizator 16:09, 14 Ianuarie 2010
buna ziua!
succesiunea se deschide prin moarte.
ar trebui sa ne spuneti datale deceselor bunic, respectiv tata.
pentru a ne da seama cum se transmite succesiunea bunicului, in sensul dc veti veni la ea prin reprezentarea tatalui sau dc tatal era in viata la data decesului bunicului prin retransmitere.
conteaza ordinea in care au survenit decesele partilor . reveniti cu detalii .
ce pot sa va spun deocamdata : la succesiunea bunicului au vocatie succesorala bunica supravietuitoare si cei doi copii . daca si tatal dvs. a decedat veti veni la succesiunea bunicului dvs,. prin reprezentare .
Eu cred ca trebuie analizata in concret situatia.
Daca exista neintelegri intre mostenitori sa nu mergeti la notar pentru ca va pierdeti banii.
Cautati un avocat care sa vada actele si sa descifreze clar situatia juridica.
Este recomandabil sa va adresati instantei de judecata.

avocat Claudiu Lascoschi
bunicul a decedat in 1990, iar tatal meu in 2004. Noi vrem sa deschidem succesiunea la notar, pentru ca ne intelegem, nu cred ca este cazul sa ne adresam unei instante de judecata, doar ca nu stim cum se face impartirea si daca mama trebuie sa fie prezenta la notar.
va multumesc!
buna ziua!
in aceasta situatie este vb de o retransmitere!
primul pas daca in masa succesorala a tatalui mai exista si alte bunuri in afara celeor pe care le dobandeste de pe urma bunicului dvs dezbateti pe acestea si obtineti un certificat de mostenitor.
abia dupa aceea puteti dezabate succesiunea de pe urma bunicului dvs.
in urma acestei dezabateri dvs in calitate de mostenitori ai tatalui o sa va revina cota parte din acele terenuri, cu acest certificat veti suplimenta certificatul tatalui dvs.
pare mai complicat, dar nu este!
mergeti la un BNP.
da o sa vina si mama dvs.
Ultima modificare: Joi, 14 Ianuarie 2010
ContSters97658, utilizator

Alte discuții în legătură

Sotul supravietuitor are dreptul la mostenirile ,,primite'' de sotia decedata??? C_CRISTINA C_CRISTINA In aceeasi casa locuiesc 2 familii: bunicii (din partea mamei), parintii si cei 2 copi majorii, casa apartinand bunicilor. Mama (fata bunicilor) moare. Nu se ... (vezi toată discuția)
Partaj succesoral urmat de vanzare -cumparare cristinaiasi cristinaiasi Buna ziua. Vroiam sa va intreb a cat parte din mostenire imi revine in urma vanzarii unui teren la tara in urmatorul caz: -parintii mei au divortat cand ... (vezi toată discuția)
Mostenire bic bic ce cota mastenesc dintr-o locuinta daca? am calitatea de nepot,iar bunica a decedat,bunicul vrea sa se dea in intretinere la o nepoata,verisoara mea,partea ... (vezi toată discuția)