avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 124 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Partaj divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Partaj divort

Buna ziua,
Sunt casatorita de 10 ani si am 2 copii minori.De cand ne-am casatorit locuim in casa mamei mele,iar in timpul casatoriei am construit o casa in curtea casei ei.Atat autorizatia de constructie cat si intabularea casei noi s-a facut pe numele meu si al mamei mele.As vrea sa stiu in cazul divortului care sunt drepturile sotului in casa noua?mentionez ca o parte din banii folositit la contructie i-am primit de la mama mea,iar cealalta parte am luat imprumut din banca(acesta fiind pe numele meu deoarece sotul nu are venituri suficiente).
Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: ancamaia , utilizator 13:23, 4 Martie 2010
in mod teoretic in urma partajului de aplica cotele ideale, adica fiecare dintre soti primesc cite jumatate din bunurile supuse partajului. daca dv. detineti documente ca ati contribuit cu mai mult de 50% din valoarea bunurilor dobindite aceasta contributie va fi luata in calcul de instanta de judecata la pronuntarea hotaririi. pentru valorificarea drepturilor dv. consultati un avocat care sa va indrume.
Bunurile dobandite in timpul casatoriei sunt prezumate a fi bunuri comune.
In cazul partajului sotul care pretinde ca a avut o cota mai mare de contributie la dobandirea bunurilor trebuie sa faca proba.
Fiecare caz are caracteristici propri.
Inteleg ca va ganditi la un divort si un eventual partaj.
Inainte de a lua o astfel de decizie poate ar fi bine sa reflectati cu privire la interesul celor doi copii minori despre care faceti vorbire.
casa construita pe terenul mamei dvs. constituie bun comun al sotilor , chiar daca este intabulata doar pe numele dvs . si al mamei dvs .
sotul are dreptul la o cota-parte din acest imobil .
Cota parte inseamna jumatate din toata casa? Si atunci mama mea nu are nici un drept in casa care s-a construit practic pe terenul ei si la care a contribuit si ea cu bani?
Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj calanceavasile calanceavasile Neam certat si ne am separat in fapt in 03 01 2003 dar am divortat legal in septembrie 2008 In 17 dec 2002 am optinut o autorizatie de ... (vezi toată discuția)
Partaj la divort oasele_mellle oasele_mellle buna ziua!am si eu o nelamurire!parintii mei vor sa divorteze.tata violent,alcoolic.ei au un apartament dobandit dupa casatorie,acesta ma gandesc ca se va ... (vezi toată discuția)
Ce drepturi are fosta sotie a decedatului??? ianca1980 ianca1980 Buna ziua, Va cer iar ajutorul in lamurirea unei probleme;unchiul meu a decedat in urma cu trei luni;era divortat,fara copii;in urma lui a ramas sora si mama ... (vezi toată discuția)